Fudbal

"Budućnost - kao Juventus i Maribor"

Autor Ana Božović

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u sportskoj priči - za magazin 'Naša Budućnost' pričao o prošlogodišnjoj tituli plavih, kao i o budućim planovima

Izvor: MONDO

"Plavi" su poput evropskih velikana ovjekovječili četvrtu titulu prvaka države magazinom na 40 strana pod nazivom 'Naša Budućnost' - stoji na sajtu FK Budućnost.

Magazin je besplatan pošto je uprava odlučila da tako časti svoje navijače uspomenom, može da se podigne u Tržnom centru "Mall of Montenegro" na Info pultu, a mi vam donosimo priču gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Budućnost je u većinskom vlasništvu Glavnog grada, tako da je i Vuković bio non - stop na vezi sa predsjednikom kluba Veselinom Mijačem.

"Budućnost je institucija, ali joj je godinama nešto nedostajalo u organizacionom smislu, često se ostavljao utisak da unutra ne funkcioniše sve kako treba. Mislim da sada imamo šansu da postavimo snažan temelj, pa da kompletno funkcionisanje kluba ne zavisi isključivo od rezultata koji nekada dođe, a nekada ne", rekao je gradonačelnik Podgorice, koji je poručio da je partnerstvo sa kompanijom „Savana” pun pogodak.

"Potajno smo se nadali da možemo do trofeja, jer nam u domaćoj konkurenciji to nekako i pripada. Ipak, primarni cilj je bio dugoročni razvoj kluba, organizacioni, marketinški, logistički, razvoj naše omladinske škole, koja je bila respektabilna u okvirima bivše Jugoslavije. Pokazalo se, međutim, da ekipa ima veliki potencijal i to nam je svakako vjetar u leđa za buduće planove i projekte".

Gradonačelnik Podgorice je čest gost na utakmicama "plavih", a posebno ga je obradovalo...

"Možda i najjači utisak na mene ostavile su te minimalne pobjede, u stilu Juventusa - u tom smislu da smo uvijek pronalazili način da slomimo rivala i kada ne igramo dobro. To takođe pokazuje snagu i ozbiljnost ovog kolektiva".

Vuković zna da Budućnost protiv Ludogoreca neće moći da računa na Draška Božovića i Stefana Milića u odnosu na prošlu sezonu, te da je Petar Grbić pod znakom pitanja. A pored toga, zna da su Bugari favoriti, ali se isto tako nada prolazu dalje što bi bio veliki rezultat. A isto tako zna gdje bi volio da Budućnost bude u narednih četiri-pet godina?

"Želimo naš veliki jubilej, sto godina postojanja, da dočekamo kao dominantan sportski kolektiv u Crnoj Gori i kao respektabilan gledajući šire. Zbog tradicije, nepresušnog izvora talenata, finansijske podrške i kvalitetnog rada koji već daje rezultate, mislim da možemo u narednim godinama da budemo nešto nalik Mariboru od prije par godina, kada je klub sa skromnijom tradicijom od Budućnosti stizao i do Lige šampiona", rekao je Vuković, svjestan da su plavi nedavno proslavili 95. rođendan.

"Oprezan sam, nijesam čovjek koji lako sklizne u megalomaniju, naprotiv, ali ako znamo da je Liga šampiona teško dostižna, za grupnu fazu Lige Evrope postoje svi preduslovi. Samo ako ostanemo na pravom kursu i nastavimo vrijedno da radimo za ovaj period od pet godina, zaista sam optimista".

Tagovi