Fudbal

Milinković za MONDO: Da iznenadimo!

Autor Ana Božović

Šef stručnog štaba našeg šampiona za naš portal pričao o protivniku u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, utakmica vjerovatno 19. avgusta

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Naš šampion Budućnost je izvukla jednog od najtežih mogućih protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - prvaka Bugarske Ludogorec!

I ne bilo kakvog prvaka - tim iz Razgrada je šampion Bugarske uzastopno devet godina (od 2011. do danas), a u tom periodu je dva puta igrali grupnu fazu Lige šampiona, jednom je stizao do 1/8 finala Lige Evrope, tri puta do 1/16 finala drugoligaškog evropskog takmičenja, a jednom je igrao grupnu fazu.

Možda ce vas zanimati

Sa takvim rivalom će Budućnost igrati vjerovatno 19. avgusta u 20.00 časova i vjerovatno pod Goricom. Naravno bez prisustva publike.

"Mogli smo da dobijemo nekog lakšeg protivnika, ali sada kada je završeno i kada znamo ko nam je rival - moramo da uradimo sve da pokušamo da napravimo iznenađenje", rekao je za MONDO trener "plavih" Mladen Milinković.

"Svi ćemo da se složimo da je Ludogorec favorit, jer je devet godina zaredom najbolji tim u Bugarskoj, redovan je učesnik kvalifikacija za LŠ, ima iskustva u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope".

Milinković sa stručnim štabom ništa nije prepustio slučaju, već se donekle upoznao sa protivnikom, a tek će da se upozna jer do utakmice ima 10 dana (19. avgust).

"Imaju dosta stranaca, Brazilaca... Ludogorec je već počeo sa sezonom, odigrao je Superkup (p.a. izgubio od Lokotive Plovdiv 1:0) i prvo kolo prvenstva (p.a. izgubio od Boteva 3:1), ali na tim utakmicama mu je nedostajalo nekoliko bitnih igrača. Pokušaćemo da prikupimo što više informacija. Sa novom tehnologijom sve je dostupno, imaćemo vremena da ih skeniramo, kao što će imati vremena i oni nas da pogledaju na miru. Vjerujem da ćemo uspjeti da se pripremimo što bolje", jasan je Milinković.

Tagovi