Zvanično je!

BOMBA IZ ITALIJE, šampion vraća legendu: Na terenu je bio GENIJE, a sada da ga vidimo na klupi!

Autor Dušan Ninković

Pamtimo ga kao fudbalskog velikana. Sada je na novom početku - i to na klupi Juventusa!

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Nekadašnji fudbaler Juventusa se u klub vraća u novoj ulozi, a to nismo mogli da očekujemo baš na ovaj način!

Naslednik Mauricija Sarija na klupi šampiona Italije će biti Andrea Pirlo tvrdio je jedan od najobaveštenijih italijanskih sportskih novinara, Fabricio Romano. I bio u pravu!

U klubu su, po svemu sudeći, reagovali munjevito.

Posao koji su prethodnog leta napravili sa Sarijem, kada se on iz Engleske vratio u Italiju, nije dao rezultate. Titula je osvojena, ali su to mogli i bez njega, ekipa se često mučila, a Sari je konstantno izgleda kao da je van ''zone komfora''.

Zato je odmah nakon ispadanja od Liona, kada se francuski tim plasirao među osam najboljih u Evropi, nekadašnji bankarski službenik otpušten.

Đakerini, Bufon i Pirlo, saigrači u Juventusu 2012.
Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe, Guliver

Danas u toku da se to desilo, a već večeras imamo najavu da tim preuzima Andrea Pirlo. Čovek koji je dobar deo igračke karijere, nakon onih slavnih dana u Milanu, proveo kao jedan od najboljih igrača Juventusa, imaće težak zadatak da na početku trenerske karijere konsoliduje tim.

Biće potrebne promene u samoj ekipi, možda čak i stil kojim se fudbal igra, ali će Pirlo dobiti šansu kakva se retko ukazuje.

Nekoliko puta je pominjan kao trener mladih timova u Juventusovoj akademiji, kao šef stručnog štaba u njihovom razvojnom timu ili kao pomoćnik u seniorskom sastavu, ali je ovo nešto sasvim drugo.

Nekada jedan od najboljih svetskih vezista bio izričita želja direktora Anjelija, pišu dobro obavešteni izvori iz Italije.

Tagovi