Fudbal

Bundesliga kao "na iglama" - čeka se VAŽNA odluka nemačkih vlasti

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.rs

Klubovi iz dva najjača ranga nemačkog fudbala istakli su da su spremni da otvore stadione za manji broj gledalaca

Izvor: Ina Fassbender Pool Photo via AP/Tanjug

Nova sezona Bundeslige počeće 18. septembra, ali pre toga moraće da se donese i jedna važna odluka.

Klubovi Bundeslige i Cvajte, drugog ranga fudbalskog takmičenja, održali su sastanak sa čelnicima Fudbalskog saveza Nemačke u kojem su jasno stavili do znanja da žele da na utakmicama u novoj sezoni imaju podršku navijača sa tribina.

Posle sastanka nije jasno definisano koliko bi to gledalaca moglo da prisustvuje meču, ali se nagađa da je u pitanju manji broj od kapaciteta stadiona, odnosno da bi svaki posetilac morao da se pridržava preporučenih mera zbog korona virusa i poštuje socijalnu distancu.

Čelnici saveza najavili su da će razmotriti takav zahtev, ali da je konačna odluka na vlastima Nemačke i da će tim povodom sledeće nedelje održati sastanak sa ministrom zdravlja.

"Kada će se navijači vratiti na stadione ne zavisi od lige, već od političkih vlasti. Mi ne očekujemo i ne tražimo bilo šta, već se pripremamo za taj mali korak kada dođe vreme za to. Ne postoji očekivanje da že tribine odmah biti pune vež je realno da se polako vrati publika na stadione", izjavio je Kristijan Sajfert, izvršni direktor nemačke fudbalske lige.

Ministri zdravlja svih nemačkih saveznih država vež su najavili da će se sastati početkom sledeće nedelje, kada se očekuje da razgovaraju i o navijačima.

U Nemačkoj je trenutno na snazi zabrana svih događaja sa velikim brojem ljudi do 31. oktobra.

Prethodna sezona u nemačkom prvestvu, koja je prekinuta u martu zbog pandemije korona virusa, nastavljena je u maju utakmica bez prisustva publike, a završena je krajem juna, kada je Bajern osvojio šampionski pehar.

Tagovi