Fudbal

Stigao je pre tri godine u MEGA transferu, a sad je kucnuo čas: NIKAD nismo bili BLIŽI trofeju Lige šampiona

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.rs

Nejmar veruje da je PSŽ konačno spreman da podigne "ušati" pehar

Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Nejmar da Silva Santos junior je u avgustu 2017. stigao u Pari sen Žermen iz Barselone u rekordnom tranferu od 222 miliona evra.

Bogati "sveci" sa Brazilcem u timu odmah su zacrtali cilj - trofej Lige šampiona, ali ni tri godine kasnije još ga nemaju u svojim vitrinama.

"Mnogo sam naučio tokom ove tri godine u Parizu. Imao sam trenutke radosti, ali i tužne momente, naročito one kada nisam mogao da igram zbog povreda. zahvaljujući svojim saigračima uspeo sam da ih prevaziđem i da se koncentrišem na ono što nam je najvažnije - igre na terenu i kako da sve to pretvorimo u uspehe. Mislim da naši navijači i svi u klubu na svakom meču mogu da vide to naše zajedništvo i želju", naveo je Nejmar.

Nejmar je već osvojio trofej Lige šampiona - sa Barselonom u sezoni 2014/2015.

Brazilac kaže da veruje da su sada najbliži zacrtanom cilju.

"Mislim da sada proživljam najbolje trenutke od dolaska u Pari sen Žermen. Delujemo kao porodica koja ima zajednički cilj. Želimo da ove sezone ostavimo trag u Ligi šampiona. Borimo se za trofej, jer mislim da mu nikada nismo bili bliži", naveo je Brazilac.

Pari sen Žermen je obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona još pre suspenzije sezone zbog korona virusa. Oni će zajedno sa Atalantom, Atletiko Madridom i Lajpcigom sačekati ishod revanš mečeva osmine finala, koji su na programu u petak i subotu, pre nego što otputuju na završnicu najjačeg evropskog takmičenja u Lisabon, od 12. do 23. avgusta.

Parižani će se za polufinale boriti sa Atlantom u prvom duelu, 12. avgusta, a Arsen Venger, bivši trener Arsenala, ocenio je da PSŽ nije samo favorit na tom meču, već najveći, uz Mančester siti, da ove godine konačno podigne trofej Lige šampiona.

Tagovi