Fudbal

"Da se titula vrati u Nikšić"

Autor mondo.me

Sutjeska je promjenom trenera i dovođenjem tri igrača među kojima je i Admir Adrović poručila da sljedeće sezone želi da igra ozbiljniju ulogu u domaćem prvenstvu

Izvor: MONDO

Sutjeska je poslije dvije titule bila primorana da preda šampionsku krunu vječitom rivalu iz Podgorice - ekipi Budućnosti. Nikšićani nisu bili ni blizu da pariraju Podgoričanima, pa je novi predsjednik kluba dr Ilija Ašanin sa sportskim sektorom odlučio da napravi rez na klupi, ali i u igračkom kadru.

Dragan Gaga Radojičić je preuzeo trenersku klubu od Nikole Peca Rakojevića, a zatim su redom u klub kraj Bistrice stizali Milivoje Raičević, Nikola Stijepović i Admir Adrović.

I upravo je iskusni napadač najveće pojačanje Sutjeske u aktuelnom prelaznom roku - jedini igrač koji je u našoj ligi postigao preko 100 golova (102) se u Nikšić vratio nakon punih 10 godina.

Zadovoljan sam što sam se vratio u klub koji me je fudbalski afirmisao. Igrajući za Sutjesku sam stekao ugled, ime i reputaciju", rekao je Adrović.

Sutjeska je pored tri nova igrača produžila ugovore sa Božom Markovićem, Draganom Grivićem, Novicom Erakovićem, Markom Ćetkovićem, Stefanom Cicmilom, dok su Nikšić napustili Stefan Nikolić, Nemanja Nedić, Miljan Vlaisavljević, Bojan Ciger.

"Imamo dobru ekipu, a sada je najbitnije da se do početka prvenstva i Evrope što bolje spremimo. Vjerujem da smo spremni da ostvarimo visoke ambicije, jer kao ekipa želimo da napadnemo oba trofeja naredne sezone", jasan je rođeni Beranac.

Četvorostruki šampion će sezonu u domaćem prvenstvu otvoriti protiv Petrovca na svom terenu 15. avgusta, a šest dana ranije (9. avgust) će saznati ime protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Sutjeska je prošle godine igrala sjajno u Evropi, uradila je što nijedna ekipa nije prije, pa ćemo sigurno nastojati da budemo dobri kao prošlog ljeta. Želimo da obradujemo navijače dobrim rezultatima", podvukao je Adrović.

Tagovi