TRANSFER LETA!

Malo fudbalske romantike: Kasper ide tamo gde još pamte njegovog oca?

Autor Dušan Ninković

Možda je i ovo i najlogičniji potez čitavog leta.

LEICESTER, ENGLAND - JUNE 23: Neal Maupay of Brighton and Hove Albion takes a penalty kick and the shot is saved by Kasper Schmeichel of Leicester City during the Premier League match between Leicester City and Brighton & Hove Albion at The King Power Stadium on June 23, 2020 in Leicester, England. Football Stadiums around Europe remain empty due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in all fixtures being played behind closed doors. (Photo by Andrew Boyers/Pool via Getty Images)
Izvor: Guliver, Pool/Getty Images Europe

Ako su nam engleski medijisrevirali istinu ovog puta, imamo šokantan transfer u Premijer ligi.

Po pisanju nekoliko listova, za usluge Kaspera Šmajhela zainteresovan je Mančester junajted, odnosno Ole Gunar Solskjer, čovek koji je nekada bio saigrač njegovog oca.

David De Hea je u problemu sa formom, ove sezone nije bio na svom nivou, a mnogi smatraju da tim sa Old Traforda treba da promeni golmana. Jedna opcija je Din Henderson, pozajmljeni igrač koji je blistao u dresu Šefilda, ali će i ova opcija imati mnogo poklonika...

Kakva bi to fudbalska romantika bila...

Iako će na raspolaganju svakako moći da ima Hendersona, koji se vraća sa pozajmice, Norvežanin želi i iskusnijeg golmana u konkurenciji.

Tako je izbor pao na Kaspera Šmajhela (33) koji je po mišljenju Solskjera najbolji odnos cene i kvaliteta u ovakvim okolnostima.

Dugogodišnji čuvar mreže Lestera je sin legendarnog golmana Mančester junajteda, ali i momak koji je već branio za njihovog gradskog rivala.

Počeo je upravo u Sitiju, da bi išao na pozajmice u Darlington, Buri, Falkirk, Kardif i Koventri, pre nego što je nastupao za Nots Kaunti i Lids.