TRANSFER pijaca

Sadik i Stevanović SIGURNO neće zajedno otići, Partizan neće rasipati tim

Autor Pavle Knežević

Ekipa je formirana, a dolasci su uslovljeni odlascima,

Izvor: MN Press

Prelazni rok će u Srbiji trajati jako dugo, odigraće se punih 10 kola do njegovog kraja, ali Savo Milošević kaže da njega i Partizan "pijaca" praktično i ne zanima.

Jasno je, međutim, da će biti prodati Umar Sadik ili Filip Stevanović, za koje se očekuje veliki novac.

Jedna stvar je jasna.

"Ja mogu da kažem da sigurno neće obojica biti prodati. Za koga ćemo se odlučiti, videćemo. Idealno bi bilo da prodamo Fiću, a on da ostane na pozajmici. Tako ćemo i probati, odnosno naši direktori. Imamo još nekih rezervnih varijanti. Ono što je bitno je da neće biti osipanja tima. Ako jedan ode, lako ćemo ga nadomestiti. A može jedan da ode, takav plan smo napravili. Posle dugo vremena Partizan ima ekipu na okupu, to je naš najveći adut. Ako jedan ode, to se neće osetiti", rekao je Milošević.

Ta sigurnost dolazi zbog prodaje Strahinje Pavlovića Monaku za 10 miliona evra.

"Hvala Bogu, prvi put posle dugo godina Partizan ima praktično istu ekipu s kojom je okončao prošlu sezonu i to je naš najveći plus. ", rekao je Savo.

Došli su Maki Banjak i Duša Lalatović, pozvan je i Nemanja Kuzmanović, priča se i o kapitenu Čukaričkog Marku Dociću…

"Dolasci u Partizan su isključivo uslovljeni odlasicma, a nemam najavu da bilo ko ide iz sadašnjeg kadra. Ne znam odakle takve informacije", kratko kaže trener.

Maki Banjak je dobro igrao i jasno je zašto je doveden, ali je javnost malo iznenađena dolaskom 21-godišnjeg Dušana Lalatovića. Kojim kriterijuma se rukovodila struka prilikom angažovanja ovog Novosađanina, pogotovo kada se zna da je jako malo igrao prošle sezone?

"Leva noga i visina. To su bitne karakteristike modernog fudbala, u šta ste mogli da uverite na primeru Strahinje Pavlovića. To su stvari koje bi mogle da budu Lalatovićev veliki adut. Najpre treba da vidimo u kom je stanju. Bez ritma je, biće mu potrebno malo vremena da se spremni za takmičarske utakmice. Na štoperskoj poziciji smo dobro popunjeni, Dušan je zalog za budućnost, ne moramo da žurimo, ima ogroman potencijal", rekao je Milošević.

Zvezda je vratila Aleksandra Kataija i Gelora Kangu, kako to komentariše Milošević i da li će Partizan vratiti nekog od svojih bivših igrača?

"Ne bih komentarisao šta radi Zvezda, to nije moj posao. Obojica su kvalitetni igrači, poznajem ih, gledao sam ih više puta, a povratnici mogu da budu i pozitivni i negativni. Što se nas tiče, ne planiramo da dovodimo više igrača. Može jedino da se desi da nam nešto mnogo dobro iskrsne, a da ne košta mnogo, u tom slučaju ćemo probati da reagujemo. Nema potrebe da jurimo", rekao je Savo Milošević.

Tagovi