Fudbal

Fudbalsko prvenstvo počinje 15. avgusta

Autor mondo.me

Na sjednici IO FSCG jednoglasno je usvojen calendar takmičenja za predstojeću sezonu.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Prva liga počinje 15. avgusta i tokom jesenjeg dijela sezone, koji se završava 13. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola.

Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Telekom 1. CFL biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan odigravanja utakmice mlađa od 21. godinu. 

Takmičenje u Drugoj ligi Crne Gore počinje 23. avgusta i u jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola.

Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Drugoj ligi Crne Gore biće takođe obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan utakmice mlađa od 21. godinu. 

U predstojećoj sezoni Kup Crne Gore biće sproveden u izmijenjenom formatu. Za naslov pobjednika Kupa boriće se ekipe koje su u prethodnoj sezoni učestvovale u Telekom 1. CFL i šest najbolje plasiranih ekipa Druge lige Crne Gore iz nedavno završene sezone. U osmini finala i četvrtfinalu igraće se po jedna utakmica, dok će se u polufinalu igrati dva meča (kod kuće i na strani). 

Možda ce vas zanimati

Tagovi