Fudbal

Njen život je MISTERIJA: Ona je desna ruka Romana Abramoviča

Autor mondo.me Izvor Kurir

Marina Granovskaja izvršrna direktorka Čelsija jedna je od najmisterioznijih ličnosti u svijetu fudbala.

Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Ova Ruskinja je desna ruka prvog čovjeka Čelsija Romana Abramoviča od 2010, a tri godine kasnije uspjela je da postane i dio izvršnog odbora.

Priča se da je upravo njena riječ poslednja kada je riječ o transferima, ali i sklapanju poslova sa sponzorima, pa je između ostalog upravo ona zadužna za ugovor sa poznatim brendom i proizvođačem sportske opreme koji će na račun Čelsija uplaćivati čitavih 60 miliona funti godišnje sve do 2032. godine, što je treći najskuplji ugovor tog tipa na svijetu.

Granovskaju bije glas da je "gvozdena dama" a mnogi tvrde da se iza prividne spoljašnjosti prefinjene i elegantne dame zapravo krije čvrsta i beskompromisna žena.

Jedna u moru anegdota koje svjedoče o njenom karakteru jeste i ona sa Džonom Terijem, kada su se natezali oko novog ugovora.

Kada je izgubila živce, jasno je poručila proslavljenom igraču:

"Uzmi ili je*eno ostavi".

Da Marina nije lak pregovarač uvjerili su i funkcineri madridskog Reala prilikom transfera Edena Azara prve zvijezde Čelsija u "kraljevski klub", gdje je ih čelična Ruskinja dobro preznojila

O njenoj domišljatosti govori o to što je upravo ona osmislila da londonski klub grabi čitavu armiju mladih, ekstremno talentovanih igrača, a potom ih šalje na pozajmice, kako bi se razvili i dostigli željeni kvalitet.

Takođe, oni upućeni tvrde da Ruskija ima toliki uticaj na Abramoviča da ga je svojevremno natjerala da vrati Murinja na klupu Čelsija, iako su njih dvojica bili u oštrom sukobu.

Ipak, ruski tajkun do te mjere vjeruje Marini da nikada ne dovodi u pitanje njene odluke.

Nikome nije jasno odakle Romanu Abramoviču toliko povjerenje u nju premda njihovo prijateljstvo seže još u 1997. godinu.

Ona je tada diplomirala na Moskovskom univerzitetu, i to na studijama za muziku i ples, a ubrzo nakon toga ju je Roman zaposlio u jednoj naftnoj kompaniji

Marina ima 44 godine i praktično je preko noći postala najuticajnija žena u svijetu fudbala.

Granovskaja je promijenila nekoliko radnih mjesta, ali su sva bila usko vezana za poslovanje čuvenog Rusa i postala mu je nezamenjiv oslonac.

Ne samo da se o njenom privatnom životu ne zna gotovo ništa, nego nijedan medij na svijetu nije uspio da od nje dobije makar jednu jedinu riječ!

Marina je u poslednje vrijeme krenula da djeluje na fudbalere preko njihovih supruga.Bolje od ostalih to zna Olivije Žiru jer je on na zimu ostao u Londonu nakon razgovora Marine sa njegovom suprugom Dženifer.

Tagovi