U lice!

BUFON TRESE ITALIJU: Pokrali ste me, zato sam se vratio!

Autor Vladimir Sukdolak

Legendarni golman dao izjavu o kojoj bruji Italija. Osvojio je rekordnu 10. titulu, ali i naglasio da su dve ukrali.

Izvor: Getty Images/Maurizio Lagana, Getty Images/New Press

Vest da se Đanluiđi Bufon vratio u Juventus prošlog leta iznenadila je mnoge. "Stara dama" angažovala je svoju legendu, koja je tada već imala 41 godinu.

Prekaljeni čuvar mreže bio je iskren, ponovo je obukao crno-belu "jedinicu" s jednom namerom, da obori rekorde od kojih je bio na korak.

Jedan, ipak, nije spomenuo.

O njemu je pričao tek kada se završila sezona i kada je Juventus osvojio devetu uzastopnu titulu. Za Bufona je to bila DESETA sa "Starom damom".

Ili 12…

"Srećan sam jer je ovo bila jako važna sezona za mene. Želeo sam da se vratim i osvojim desetu titulu s Juventusom jer sam tako zatvorio jedan krug. Morao sam to da uradim jer su mi dve titule ukrali. Srećan sam i zbog toga što sam postao rekorder lige, ali godina nije bila lagana za nikoga od nas. Ponosan sam na sebe jer sam prošao test koji sam samom sebi postavio", rekao je Bufon.

Čuveni golman bio je član generacije Juventusa kojoj su oduzete dve titule zbog nameštanja utakmica i predate Interu. Torinski klub je morao prvi put u istoriji da igra u Seriji B, a Bufon je sve vreme ostao veran klubu.

On će i naredne godine braniti za Juve…

(MONDO)

Tagovi