Fudbal

"Bomba" u Hrvatskoj: Nenad Bjelica se vraća...u rodni grad?

Autori mondo.me Vladimir Sukdolak

Kao igrač je klub prvi put napustio 1993. godine, pa se vratio 2001. pa opet otišao u leto 2004. godine. Da li je došlo vreme za povratak kući?

Izvor: Nathan Stirk/Getty Images Europe

Nenad Bjelica je u aprilu morao da napusti klupu zagrebačkog Dinama zbog, pre svega, "neslaganja sa vrhom kluba po pitanju smanjenja plate u mesecima pandemije korona virusa".

Na klupi Zagrepčana bio je od maja 2018. godine, a u jedinoj punoj sezoni (18/19), uspeo je da sa "modrima" prezimi u Evropi, što je Dinamu uspelo prvi put nakon skoro pet decenija.

Nakon otkaza u Dinamu, Bjelica se dovodio u vezu sa nekoliko klubova iz inostranstva, ali bi, prema poslednjim informacijama koje dolaze iz komšijske Hrvatske, i dalje mogao da ostane u ovoj zemlji.

I to – u rodnom Osijeku!

Klub sa stadiona "Gradski vrt" je, podsetimo, proteklog vikenda ostao bez željenog plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će se, umesto njih, naći Lokomotiva koja je trijumfovala u direktnom duelu rezultatom 1:2.

Iako se pre i posle tog meča diglo dosta prašine, Osječani će morati da se pomire sa ishodom prvenstva i počnu da formiraju tim za novu sezonu u HNL ali i na evropskoj sceni, a po kuloarima se spominje da je Bjelica prvi pik rukovodstva za novog komandanta ekipe.

Ipak...

"Takve su vesti stigle i do mene, ali nikakvih kontakata za sada nije bilo. Zašto ne? Osijek je moj grad, klub mog detinjstva. I dalje imam puno otvorenih opcija, a koju ću odabrati, ne znam, ali s Osijekom nisam imao nikakve kontakte", preneo je "Večernji list" reči Nenada Bjelice po ovom pitanju.

Bjelica je, inače, karijeru počeo u lokalnom Metalcu, a u Osijek je stigao 1990. godine.

Po završetku juniorskog staža, priključen je prvom timu, 1991. godine, i u njemu ostao sve do 1993. godine, kada se preselio u Albasete.

U Španiji je još igrao za Betis i Las Palmas pre nego što se u Osijek vratio u januaru 2001. godine. Ostao je tri i po godine, nakon čega je zaigrao za Kajzerslautern, a poslednja dva kluba u karijeri vezana su za Austriju (Admira Vaker i Kernten).

U Kerntenu je i počeo trenersku karijeru, 2007. godine, a pre Dinama, trenirao je Lustenau 07, Volfsberger, bečku Austriju, Speciju i Leh.

Tagovi