Fudbal

Tužan dan iz više razloga: Rastanak posle 8 godina!

Autori mondo.me Jovan Terzić

Od 2012. godine bio je član Totenhema...

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Prvo je izgubio mesto u startnoj postavi, a onda i u klubu.

Žoze Murinjo je odlučio da mu ne ponudi novi ugovor, što znači da će posle osam godina morati da promeni sredinu.

Jan Fertongen više nije igrač Totenhema!

"Moje vreme u klubu došlo je do kraja. Tužan dan iz više razloga. Nedostajaće mi prijatelji koje sam upoznao ovde, osoblje koje omogućava da klub funkcioniše, igranje na zadivljujućem novom stadionu i naravno navijači. Hvala vam za svu podršku tokom ovih godina. Bili ste neverovatni. Imali smo mnogo neverovatnih uspomena, ali za sada ovo je zbogom", objavio je 33-godišnji Belgijanac na društvenim mrežama.

Hari Kejn, sjajani napadač Totenhama i reprezentacije Engleske, bio je među onima koji su se zahvalili Fertongenu, ali i golmanu Mišelu Vormu, koji takođe odlazi iz kluba.

"Priželjkujem sve najbolje Fertongenu i  Vormu šta god da ih čeka u budućnosti. Zadovoljstvo je bilo deliti svlačionicu s njima i igrati sa obojicom", poručio je Kejn.

Fertongen je u Totenhem stigao 2012. godine iz Ajaksa, a tokom karijere igrao je kratko i na pozajmicu u Valvajku. U dresu "petlova" odigrao je 315 takmičarskih utakmica i postigao 12 golova, dok je za reprezentaciju Belgije nastupio 118 puta uz devet pogodaka.

Tagovi