POGLEDAJTE!

CIGARETA JE VAŽNIJA: Bankar u 61. godini proslavio prvi šampionski pehar!

Autor Milutin Vujičić

Nikotinski zavisnik je u toku slavlja brinuo samo o jednoj stvari...

Izvor: Twitter/ESPN/Screenshot

Juventus niko ne može da pomeri s trona!

Crno-beli iz Torina potvrdili su u nedelju i devetu uzastopnu titulu prvaka Italije - sa trećim različitim trenerom. Prvo je Antonio Konte doneo tri pehara, potom Masimilijano Alegri pet, da bi "recku" upisao i Mauricio Sari - kome je to prvi trofej prvaka države u karijeri.

Ujedno, postao je i najstariji trener šampion, pošto ima 61 godinu, a dobro je poznat njegov karijerni put.

Od amaterskog fudbalera, preko bankara, pa od niželigaških klubova do dolaska u veliki Napoli pre pet godina, nakon čega se sve promenilo u njegovom životu. Predstavio je "Sariball" u koji su se svi zaljubili, posebno Roman Abramovič, ali je bilo mnogo problema u prvoj sezoni u Čelsiju.

Osvojio je Ligu Evrope, što mu je prvi trofej u karijeri, pokazavši da nije luzer, ali kada je pozvao Juventus nije imao veliku dilemu. Bilo je uspona i padova, ali je na kraju osvojena nova titula.

Posle trijumfa nad Sampdorijom igrači su malo proslavili na terenu uz pesmu, a mnogo više u svlačionici. Nikotinski zavisnik Mauricio Sari potrčao je kako bi zapalio šampionsku cigaretu i izbegao da ga igrači poliju šampanjcem, ali nije uspeo.

Sačuvao je nekako cigaretu da se potpuno ne smokri, pa poručio:

"Ovo je poseban osećaj. Nije lako pobeđivati, a još je teže to raditi u kontinuitetu. Najgore je kad se uspeh uzima zdravo za gotovo", rekao je Mauricio Sari za Sky Sport Italiju pa dodao:

"Nije ovo bio šetnja u parku. Bilo je to dug, težak i sretan period, ovaj tim zaslužuje puno priznanja zbog gladi za pobedom i odlučnosti koju pokazuje nakon osam titula zaredom. Otišao sam s terena jer sam hteo da izbegnem da me poliju, ali vidite da mi nije uspelo. Rekao sam igračima da su očito jako dobri fudbaleri ako su sa mnom osvojili titulu", poručio je skromni Italijan.

Tagovi