POVRATAK KUĆI...

Ima 10 trofeja, ali i dalje mnogi SUMNJAJU u njega - igraće Ligu Evrope!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.ba

Dogovorena je trogodišnja saradnja.

Izvor: Shaun Botterill/Getty Images Europe, Guliver

Priča je "plasirana" početkom nedelje, a danas je potvrđeno - Unai Emeri je novi trener Viljareala!

"Žuta podmornica" se, naime, nakon završetka sezone u Primeri po drugi put rastala sa Havijem Kaljehom, koji je predvodio ekipu do petog mesta, koje donosi nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

Nije to, međutim, bilo dovoljno da zadrži posao, a rukovodstvo kluba je odlučilo da ga zameni Emerijem, sa kojim je dogovorena trogodišnja saradnja.

"Viljareal je postigao dogovor sa Emerijem oko angažmana, a baskijski trener će naš trener biti u naredne tri godine. Emeri je trener koji ima veliku reputaciju i značajno iskustvo u svetskom fudbalu", bile su reči kojima je španski klub putem društvenih mreža obavestilo o ovoj promeni.

Emeri, koji je bez posla od novembra prošle godine, kada se rastao sa Arsenalom, trenersku karijeru je počeo 2004. godine u Lorki, koju je uveo u Segundu, pre nego što je 2006. godine preuzeo brigu nad Almerijom.

Čak četiri godine je bio trener Valensije, iz koje je 2012. godine došao u Sevilju i osvojio tri trofeja u Ligi Evrope, posle čega je još radio u Pari sen Žermenu i, rekli smo, Arsenalu. 

U karijeri ima 10 trofeja, čak tri evropska, ali i dalje mnogi sumnjaju u njega...


Tagovi