Fudbal

Kolinda iskreno o đuskanju sa fudbalerima: Ko bi odbio poziv u SVLAČIONICU?

Autori mondo.me Jovan Terzić

Bivša predsednica Hrvatske pričala o svom ponašanju na Mundijalu u Rusiji.

Izvor: Guliver/Getty images/Matthias Hangst

Istorijski uspeh napravila je Hrvatska pre dva leta u Rusiji, kada je osvojila drugo mesto na Svetskom prvenstvu.

Pored fudbalera u kockastim dresovima, međutim, u centru pažnje je bila i političarka, tadašnja predsednica te zemlje Kolinda Grabar Kitarović.

Poznato je da gospođa Grabar Kitarović voli fudbal, ali je u Rusiji, ipak, malo i preterala u opuštanju i prisnosti. Redom je grlila igrače, selektora, kolege političare, navijala tokom utakmica, a posebnu pažnju privuklo je njeno skakanje sa reprezentativcima u svlačionici posle jedne od pobeda.

U intervjuu za "Večernji list" bivša predsednica Hrvatske, a od nedavno članica Međunarodnog olimpijskog komiteta, ispričala je kako se 2018. našla u svlačionici fudbalera.

"I pre Rusije čestitala sam mnogim sportistima na njihovim pobedama, a ponekad je to zbog mojih programa i žurbe bilo jedino moguće odmah nakon utakmica. U Rusiji me je, još u Nižnjem Novgorodu, selektor Dalić pozvao da dođem ako pobedimo, što sam naravno i prihvatila, rekavši da ću doći bez obzira na rezultat", objasnila je Kolinda i dodala:

"Recite mi ko bi to odbio? I kakva bih to predsednica bila da sam se pojavila na stadionu, a da nisam pozdravila igrače?".