BRAVO!

GEST ZA SVAKU POHVALU: Vraćeno im 60.000 evra, pa ih dali bolnici!

Autor Jovan Terzić

I to nije sve...

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

U doba korona virusa mnogi su pokazali svoje pravo lice.

Uverili smo se da ima groznih ljudi, koji su pokušali da se okoriste tuđom nesrećom, ali i da je među nama i dalje prisutan veliki broj humanih i onih koji ne misle samo na sebe i materijanu dobit.

U ovoj boljoj grupi su i navijači Atalante.

"Tifozi" kluba iz Bergama donirali su 60.000 evra lokalnoj bolnici, a reč je o novcu koji im je vraćen jer je utakmica Lige šampiona protiv Valensije u Španiji igrana pred praznim tribinama.

Klub je, naime, vratio novac navijačima koji su planirali da putuju u Valensiju 10. marta kako bi prisustvovali istorijskom revanš duelu osmine finala.

Umesto da prihvate povrat novca, njih 1.200 odlučilo je da ga prosledi bolnici "Papa Đovani XXII" u Bergamu, a grupa navijača je danas posetila tu ustanovu i uručila vrednu donaciju, preneli su italijanski mediji.

Bergamo je najteže pogođen italijanski grad korona virusom, a konvoj vojnih kamiona koji su prevozili sanduke preminulih u druge gradove, jer je lokalni krematorijum bio pretrpan, ostaće najupečatljivija slika zdravstvene krize.

"Razgovarali smo o najtragičnijem periodu pandemije koji smo prošli zahvaljujući timskom radu, osećaju pripadnosti i zajedničkom razumevanju. To su sve koncepti koje oni u sportu znaju, cene i dele. Kao bolnica, sarađivali smo i sa Atalantom, kao i sa njenim navijačima. Nakon svega što je grad prošao, te su veze postale još jače", rekla je Marija Beatriče Stazi, generalni direktor bolnice.

Navijači su, takođe, dizajnirali majice sa porukom zahvalnosti doktorima Bergama, a od čije će prodaje skupljati novac za izgradnju nove zgrade hitne pomoći u gradu. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.