Fudbal

Milan bez poraza devet kola, a to NJEGOVA zasluga: Nagrađen je

Autor Vladimir Sukdolak

Rangnik ne dolazi - Pioli nastavlja misiju

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Iako se o tome već mesecima spekulisalo, promene na trenerskoj klupi Milana u pauzi između dve sezone neće biti!

Stefano Pioli produžio je ugovor sa "rosonerima" na još dve godine, što znači da će na klupi tima sa San Sira sediti najmanje do juna 2022. godine.

Ova vest danas je potvrđena iz kluba, nakon što je prethodno sinoć zvanično saopšteno da nemački stručnjak Ralf Rangnik neće preuzeti ulogu trenera i sportskog direktora slavnog kluba.

Pioli je na klupu Milana seo u oktobru prošle godine, nasledivši Marka Đampaola. Tada je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone i mnogi su verovali da će po njenom okončanju napustiti klub te mesto ustupiti Rangniku.

Došlo je, međutim, do preokreta jer je Milan od nastavka sezone, koja je bila prekinuta tri meseca zbog pandemije korona virusa, najuspešniji klub Serije A sa sedam pobeda i dva remija. "Rosoneri" su se tri kola pre kraja popeli na tabeli do petog mesta, čime su osigurali plasman u Ligu Evrope.

"Srećan sam i ponosan na ukazanom poverenju. Želim da zahvalim svima, uključujući i naše navijače, koji nam mnogo nedostaju na stadionu, ali uvek su blizu i podržavaju nas. Naša je budućnost već danas. Moramo da budemo fokusirani, odlučni i ujedinjeni i da igramo svi kao jedan. Na početku smo izvanrednog puta i ako nastavimo ovako da radimo, rašćemo i biti sve konkurentniji", kazao je 54-godišnji Pioli za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Pioli je tokom trenerske karijere vodio Salernitanu, Modenu, Parmu, Groseto, Pjaćencu, Sasuolo, Kjevo, Palermo, Bolonju, Laco, Inter i Fiorentinu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.