Fudbal

"TELEVISA PRESENTA": Ako Garsija neće u Rasing, gde hoće?

Autori mondo.me Milutin Vujičić

Zvezda je već računala na 2,5 miliona dolara, ali...

Izvor: MN Press

Delovalo je da je Crvena zvezda završila prvi veliki posao ovog leta pošto se dogovorila sa Rasingom oko prodaje Matea Garsije (23) za lepu sumu (2,5 miliona dolara), ali kada je Argentinac trebalo da otputuje u domovinu i zaključi ugovor - sve se izjalovilo.

Garsija je odbio da pređe u Rasing zbog toga što želi da karijeru nastavi u Evropi, odnosno smatra da bi za njega bila greška da se vrati u Južnu Ameriku...

"Sportski žurnal" navodi da Zvezda i dalje nije odustala od ovog transfera i da će u narednim danima generalni direktor Zvezdan Terzić lično probati da ubedi Garsiju da je za njega, kao i za klub, najbolje da prihvati ponudu iz Argentine, ali je pitanje da li ćemo videti preokret.

Zbog toga što zauzima mesto stranca, i nije pokazao dovoljno u prethodnih šest meseci, Dejan Stanković ne vidi Garsiju kao prvu opciju po krilu za narednu sezonu.

Crvena zvezda se stoga nadala da će Garsija biti jedan od "izlaznih transfera" od kojih će početi da pune planirani budžet od 10 miliona evra, međutim u ovom trenutku deluje realnije da se to neće odigrati tako brzo, odnosno moraće da sačekaju neku drugu ponudu za njega.

Nezvanično, Garsija bi najviše voleo da se vrati u Aris čiji je trening posetio posle završetka sezone u Srbiji, međutim tu se stvari komplikuju...

Aris trenutno ima "zabranu transfera" i zbog toga ne može da pazari Garsiju, tako da su grčki mediji pisali da su već pokušali da zaobiđu ovaj problem tako što bi umesto njih kupovinu obavio Olimpijakos, da bi ga potom pozajmio rivalu iz Soluna.

Izvor: Instagram/screenshot

Spominju se 2 miliona evra, što je manje od onoga što nudi Rasing, dok su iz Arisa insistirali na tome da nije istina da će Olimpijakos biti upleten u posao - i da će oni to sami odraditi.

To konkretno znači da Aris čeka da im se ponovo dozvole transferi (nisu u najboljoj finansijskoj situaciji) i da bi i Crvena zvezda morala da ih sačeka, verovatno znatno duže nego što su planirali, pošto im je potreban i novac za kupovinu pojačanja.

Prelazni rok u Srbiji (najverovatnije i u Grčkoj) biće otvoren čak do 5. oktobra, tako da je do tada svašta moguće, pa čak i da se Mateo Garsija predomisli.

Garsija je postigao pet pogodaka na 24 utakmice, a najviše će se pamtiti gol na debiju u Bernu, kada je pogodio mrežu Jang bojsa i doprineo plasmanu u Ligu šampiona.

Imao je dobar start i u Superligi, pošto je na debiju postigao sjajan gol protiv Vojvodine u Novom Sadu, a u prvih šest nastupa triput je bio strelac. Međutim, u međuvremenu nije uspeo da održi istu formu, pa je tokom proleća dobijao malo minuta kod Dejana Stankovića