Fudbal

Hoće-neće, hoćemo-nećemo: Snimite seriju o LUDILU u Milanu!

Autori mondo.me Milutin Vujičić

Ovo se direktno odnosi i na Luku Jovića...

Izvor: Guliver/Reinaldo Coddou H./Bongarts/Getty Images

U jednom trenutku učini vam se da znate šta "rosoneri" hoće, ali vas oni već sledeće nedelje demantuju, pa je to i jedan od razloga zbog kog su toliko neuspešni prethodnih godina!

Izvršni direktor Ivan Gazidis je žarko želeo da funkciju trenera i sportskog direktora dobije nemački stručnjak Ralf Rangnik (62), zbog toga se žestoko posvađao sa smenjenim Zvonimirom Bobanom i Paolom Maldinijem, da bi odjednom došlo do promene u strategiji...

Milan je posle pobede nad Sasuolom (2:1), odnosno desete utakmice bez poraza, objavio da će produžiti ugovor sa trenerom Stefanom Piolijem do 2022. godine!

Informacija je došla iznenada pošto je delovalo da će Pioli samo "grejati klupu" do otkaza posle 38. kola Serije A i da će na njegovu poziciju doći sadašnji direktor RB Lajpciga, međutim nešto se u međuvremenu desilo u Milanu, možda vredno i televizijske serije koliko je obrta u igri.

Rangnik je saopštio da neće preuzeti nijednu funkciju u Milanu pošto "nije pravi trenutak", posebno kada se uzme u obzir da je Pioli uspeo da izvede "rosonere" na pravi put.

Ispostavlja se da je Gazidis uzalud mesecima ubeđivao Nemca da dođe u Milan pošto se i sam predomislio, a ostaje neverovatno da je zbog neslaganja oko Piolija otpuštao i najbliže saradnike. To samo pokazuje koliko je situacija u Milanu neizvesna i da se strategija menja iz dana u dan, što ne može dobro da se odrazi na rezultate...

Ovo će se možda odraziti i na transfer politiku kluba sa "San Sira", koja delovala haotično u svakom prelaznom roku, a videćemo da li to znači i da Milan odustaje od Luke Jovića, pošto je Srbin bio izrazita želja Ralfa Rangnika.

Tagovi