Fudbal

Dete PSŽ-a se nije snašlo u Seriji B, sledeća stanica - ZVEZDA?!

Autori mondo.me Pavle Knežević

Informacije iz Francuske govore da je šampion Srbije zainteresovan za napadača

Izvor: Guliver, Christian Hofer/Getty Images Europe

Dete Pari Sen Žermena i nekadašnja nada francuskog fudbala Erven Onženda verovatno se neće zadržavati u Italiji, ali bi nam naredna stanica mogla biti dobro poznata.

Kako, naime, pišu francuski mediji, za 25-godišnjeg napadača zainteresovan je i šampion Srbije Crvena zvezda!

Onženda je u januaru došao z Kjevo, ali nije uspeo da se nametne timu. Nije pomogla ni promena trenera, tako da je ovaj Parižanin odigrao tek 26 minuta u dve utakmice u Seriji B.

Po svemu sudeći, Kjevo neće aktivirati klauzulu i produžiti mu ugovor za još dve godine.

Kako piše Footmercato.net, za njega je zainteresovano više klubova, među kojima je i Crvena zvezda, koja se sprema za napad na Ligu šampiona.

Onženda je sa 11 godina stigao u PSŽ, gde je došao do seniorskog tima, ali je veći deo svog četvorogodišnjeg mandata proveo na pozajmicama: Bastija, Cvole, Mursija.

Delovalo je da je pronašao sebe u Rumuniji, gde je odigrao 54 utakmice za Botosani i postigao šest golova, ali tu formu nije uspeo da prenese u Kjevo.

Igra na više pozicija: desno krilo, ofanzivni vezni i napad.

Zvezda je do sada na pripremama zabeležila dve pobede. Prvo je pobedila novog člana Prve lige Srbije, ekipu IMT-a (2:0), da bi novi-stari superligaš bio mali "tvrđi orah", ali je i protiv njih ostvaren trijumf. Metalac je golom Krstovića savladan 1:0.