A, KRSTIČIĆ?

Nije kupio nadimak "Magiko": Da ne budem lažno skroman, imam dobar ŠUT!

Autor Nikola Janković

"Da li je to po zemlji ili visoko pod prečku, to je do situacije".

Izvor: MN Press

"Bilo je priča o povratku u Zvezdu i ranije, naravno", počeo je priču Aleksandar Katai o svom neočekivanom, ali najavljenom povratku u Ljutice Bogdana.

Dribler se našao među crveno-belima ovog leta, nedugo posle neprijatnog rastanka sa L. A. Galaksijem, što je bila jedina tema o kojoj nije želeo da govori u intervjuu za "Sportski žurnal".

Sve ostalo - ok!

Izvor: MN Press

31 gol / 15 asistencija / 68 utakmica

"Zvezda je jedna od najlepših stvari u mom životu, tu sam napravio veliki iskorak u karijeri. Želeo sam da se vratim jednog dana, možda upravo zbog toga što moja generacija nije igrala grupnu fazu Lige šampiona", rekla je nova-stara "desetka", koja se radovala "samo" tituli prvaka u sezoni 2015/16.

"Sada je pravo vreme i za to, drago mi je ako mogu da pomognem ekipi da nastavimo tamo gde su momci stali prethodnih sezona. Vreme je pred nama i siguran sam da ćemo se uigrati i napraviti uspeh, a da će naši navijači uživati".

Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Krstičić?

"Krstičić je sjajan fudbaler i čovek. Naravno da bih voleo da budemo ponovo saigrači, naročito u Zvezdi. Ostavio je traga u crveno-belom dresu i sada odlično igra u Grčkoj. Ako se vrati jednog dana, Zvezda će puno dobiti".

Katai je priznao da je u Alavesu, klubu za koji je potpisao po odlasku sa "Rajka", mogao bolje, ali se složio da je baš to bolje prikazao u Americi, kao igrač Čikago Fajera.

Golovi su uglavnom bili spektakularni.

"Da ne budem lažno skroman, mislim da imam dobar šut. Da li je to po zemlji ili visoko pod prečku, to je do situacije. Trudim se da varam golmane na različite načine", prokomentarisao je 19 pogodaka i 12 asistencija u "drugom najvećem srpskom gradu posle Beograda".

"Biće golova i asistencija, ali na prvom mestu je rezultat, jako je bitno da kao tim napredujemo i pobeđujemo. Voleo bih da postignem što više golova i podelim asistencije saigračima, to za sebe želi svaki fudbaler", priznao je nešto što zvezdaši svakako znaju da može i voli.

Uostalom, nadimak "Magiko" nije kupio na rasprodaji, već ga zaslužio na terenu.

"Mislim da su navijači 'krivi'", odgovorio je na pitanje o tome ko mu je nadenuo laskav nadimak.

"Svakako mi prija, naravno. Verovatno su me tako nazvali zbog driblinga koji im se sviđaju. Potrudiću se da im donesem radost i ove sezone, a zvezdaši su mnogo puta pokazali da su naš 12. igrač i da su tu za celu ekupu, ne samo za mene", dodao je.

Aleks Katai, golovi i asistencije (sport)
Izvor: YouTube

  Zvezdaše zanima i kako će u sezoni 2020/21 funkcionisati tandem Mirko Ivanić / Aleksandar Katai. Znaju se iz Vojvodine, ali su se upoznali u Zvezdi.

"Nismo tada igrali zajedno, ali se dobro poznajemo i komuniciramo na terenu. Videlo se to već na prvoj utakmici na pripremama. Sa svim igračima se još upoznajem, ima nekoliko fudbalera koje znam od ranije, biće to sve kako treba...", optimista je povremeni reprezentativac Srbije, koji se raduje i novim iskušenjima u "večitim derbijima" sa Partizanom.

"Uvek sam posebno motivisan protiv 'večitog rivala', znam da navijačima mnogo znači kada ih pobedimo. Volim te mečeve i nadam se da ću imati prilike da se radujem", prisetio se "onog" na kom je, uz Uga Vijeiru, bio strelac za pobedu od 3:1.

Naredni se bliži iz dana u dan.