Fudbal

OVO JOŠ NISMO IMALI: Bosanac se tetovirao kako plače na ''Marakani''!

Autori mondo.me Dušan Ninković

Čudan čovek. Ali, dobro, njegovo je pravo.

Izvor: MN Press

Fudbaleri su skloni tetoviranju, pa tako tela nekih od najpoznatijih igrača na svetu krase umetnička dela raznih majstora. Tom trendu se odavno pridružio Sergej Barbarez, nekadašnji reprezentativac BiH, ali je njegov izbor slike vrlo čudan.

Fudbaler koji je najveći deo karijere proveo u napadu je na desnoj strani grudi istetovirao sebe! Odnosno, sliku od pre 15 godina, sa beogradske Marakane, gde uplakan tuguje zbog poraza od Srbije i Crne Gore.

Sigurno nikada ranije niste videli nešto ovakvo.

Ne osuđujemo, naprotiv, samo nas zanima kako je došao na ovu ideju.

Istina, često su fudbaleri Bosne i Hercegovine pričali kako je ta utakmica, u kojoj su poraženi od SCG, najbitniji meč koji su odigrali u životima. Bio je to težak ispit za jednu generaciju, a pobeda u Beogradu im je bila neophodna.

Nisu do nje stigli. Jedini gol na meču je postigao Mateja Kežman, već u uvodnoj fazi susreta, a Srbija i Crna Gora su se kao najbolja odbrana u kvalifikacijama direktno plasirale u Nemačku.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je propustila taj Mundijal, morala je da čeka sve do Brazila 2014. godine i tek su tada nastupili na velikom takmičenju. Ipak, emocijeiz te beogradske noći nemoguće je izbrisati.

Tako se Sergej Barbarez, koji je nosio dres Veleža i šest nemačkih timova, priseća susreta na stadionu koji danas nosi ime Rajko Mitić. Bilo je bolno, verovatno.

Tagovi