Fudbal

Legenda se vraća kući, jer mu je tu i mesto: Kasiljas opet u Realu!

Autori mondo.me Pavle Knežević

Jedna od ikona Reala stvarno nije mogao drugačije

Izvor: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Iker Kasiljas se vraća u svoj dom, klub u kome je proveo skoro celu karijeru, osim poslednjih nekoliko godina.

Njegova uloga u Real Madridu još nije definisana, ali se zna da će raditi kao blizak saradnik predsedniku Florentinu Perezu. Kako piše Marka, predsednik je želeo legendarnog golmana blizu sebe i Iker je pristao.

Kasiljas ima 39 godina, ali karijeru je morao naglo da prekine kada je maja prošle godine na treningu Porta pretrpeo infarkt. Iako je tada morao da prestane da igra aktivno, ostao je u klubu sa Dragaa, sa kojim je osvojio ukupno tri titule.

Porto je u četvrtak uveče osvojio novu titulu prvaka, a Kasiljas je slavio sa igračima na terenu, u šalu i kačketu kluba. Prošle sezone je služio kao neka vrsta "tim menadžera" za trenere, odnosno, bio je veza između stručnog štaba i uprave.

Izvor: Screenshot/YouTube/FC Porto TV

No, zna se da je jedan jedini njegov klub uvek bio Real Madrid. Tu je počeo karijeru kao mlađi pionir, sa devet godina, prošao je sve selekcije, a u prvom timu je debitovao 1999. i u njemu je ostao sve do 2015, kada je klub napustio "na mala vrata".

U poslednjih pet godina, obe strane su omekšale i priznale svoje greške, tako da se odnos legende i predsednika otopljavao poslednjih meseci, a onda i jačao.

Real je takođe osvojio titulu, a predsednik je rekao da je moguće da za sledeću sezonu neće biti pojačanja, ali to se očigledno odnosilo na prvi tim, pošto Kasiljas sigurno dolazi.

Golman je drugi na večnoj listi igrača sa najviše nastupa za Real, sa 725, a ispred njega je samo Raul sa 741. Sa reprezentacijom Španije osvojio je Svetsko prvenstvo, kao i dva evropska.

Sledeća sezona počinje sredinom septembra i sigurno je da će Kasiljas biti deo organizacije.