"VARČESTER"

VAR tehnologija FAVORIZUJE jednu ekipu u Engleskoj, postoje i dokazi!

Autor Milutin Vujičić

Ponovo se diže bura u Engleskoj...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Glyn Kirk, Pool

Sezona u Premijer ligi pamtiće se po ubedljivo osvojenoj tituli Liverpula na koju su čekali tačno tri decenije, ali i VAR tehnologiji čija je upotreba razočarala gotovo sve navijače.

Zaustavljala je igru i nervirala publiku na stadionima, zbunjivala i igrače, a očekivano bilo je i grešaka, iako smo mislili da ćemo dobiti "pošteniji fudbal". Posebno iritantno je poništavanje golova zbog milimetarskih ofsajda, a takvu situaciju videli smo i sinoć na "Selhurst parku".

Mančester junajted vodio je protiv Kristal palasa golom Markusa Rašforda (1:0), ali je tm Roja Hodžsona pojačavao i pojačavao ritam sve do 55. minuta kada su izjednačili.

Džordan Aju je na drugoj stativi pogodio na asistenciju Vilfrida Zahe, igrači su počeli da se raduju, bili spremni da krenu i po preokret, a onda iznenađenje za sve. VAR soba je signalizirala ofsajd nakon nekoliko minuta "premeravanja", a sve zbog toga jer je nokat Ajua bio u ofsajdu.

Nekada bi to bila "linija", međutim sada se gledaju i milimetri, iako TV kamere zbog svojih ograničenja ne mogu da daju "hirurški preciznu" sliku...

Mančester junajtedu je to "udahnulo novi život" i ubrzo je postigao i drugi gol protiv Kristal palasa za pobedu koja ih ostavlja u konkurenciji za Ligu šampiona, a ljubiteljima "teorije zavera" dopašće se podatak da VAR tehnologija favorizuje jednu ekipu.

Naime, čak DESET odluka VAR tehnologije išlo je u korist Mančester junajteda, a čak sedam golova rivala poništeno je na taj način!

Prošle nedelje čak je i Premijer liga priznala da je oštetila Sautempton protiv Junajteda kada je dosuđen jedanaesterac za "crvene đavole", međutim to se čak ni ne broji u statistiku koju "ESPN" sprovodi od početka sezone.

Gledajući odluke "za" i "protiv", Junajted je u najvećem plusu u Premijer ligi (+8), odmah iza njih sledi Brajton (+7), dok je daleko iza Palas (+4), Barnli (+3), Njukasl (3), Liverpul (2)... VAR tehnologija je najnemilosrdnija prema Vulverhemptonu (-5).

Tagovi

VAR