BARSA, BAJERN, LIVERPUL!

Klop odobrio transfer jednog od najboljih na svetu!

Autor Nikola Janković

Vezni red Liverpula je još jači...

Izvor: Alexander Hassenstein/Bongarts, Guliver

Barselona, Bajern Minhen - Liverpul.

To će biti put jednog od najboljih igrača sredine terena na svetu, ukoliko se dva kluba u narednim danima dogovore oko cene.

Englezi nameravaju da plate 27, Nemci zahtevaju 14 miliona evra preko, mada im pregovaračka pozicija nije idealna utoliko što ugovor Tijaga Alkantare ističe u junu naredne godine, a on ne želi da ga produži.

Tijago Alkantara rođen je u italijanskom gradiću San Pjetro, ima italijansko i špansko državljanstvo i izabrao je da igra za Španiju, za razliku od svog brata Rafinje Alkantare (Barselona, Selta, Inter, Selta), koji se odlučio za Brazil. Njihov otac Mazinjo bio je takođe sjajan fudbaler - tačnije šampion sveta sa Brazilom iz 1994. godine.

Nemački "Bild" navodi da je menadžer "redsa" Jirgen Klop odobrio transfer i da se sportski menadžment Liverpula brzo dogovorio sa 29-godišnjakom koji je odigrao 231 utakmicu za novog-starog šampiona Nemačke, postigao 31 gol i podelio 37 asistencija.

Važnije od toga - đak Barsine "La Masije", koji je zbog prisustva Ćavija Ernandeza i Andresa Inijeste odigrao samo stotinu utakmica u plavo-crvenom do odlaska u Nemačku, osvojio je titulu u svakoj od sedam sezona u Bundesligi, ima četiri DFB pokala, tri DFL superkupa i jedno FIFA svetsko prvenstvo klubova.

U poslednje vreme izdvojio se kao presudan igrač Bajerna, uz nezaustavljivog strelca Roberta Levandovskog.

Prelazni rok u Engleskoj počinje 27. jula, pa će biti zanimljivo videti šta će biti Alkantarina odluka - nastavlja li sa Bajernom do kraja u Ligi šampiona ili odlazi čim pre...

Alkantara u 2020. godini (sport)
Izvor: YouTube

Tagovi