Fudbal

Prozivao Gejtsa, ismevali ga, pretili mu SMRĆU, ali Klop čuva "Mister Bina"

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Neće on niđe!

Izvor: Clive Brunskill/Getty Images Europe

/piše: Goran Arbutina, Banjaluka - Mondo.ba/

Kada Jirgen Klop kaže: "Odigrao je neke sjajne utakmice, on je veoma važan član ekipe, vrlo pouzdan igrač", malo ko će od svih fudbalera Liverpula pomisliti na Dejana Lovrena.

Hrvatski defanzivac već šest godina je na "Enfildu", a praktično od samog dolaska je "pod lupom".

Delom je to zbog činjenice da su greške defanzivaca mnogo uočljivije od onih napred, ali dobrim delom i zbog svojih igara kojima je znao da oduševi, ali mnogo češće i da razočara, pa i da razbjesni navijače "redsa".

Sa njihovim žestokim kritikama suočio se već u prvoj sezoni nakon prvog ispadanja Liverpula u Evropi posle jedanaesteraca. Lovren je promašio na 4:4 u penal-seriji nakon čega je Bešiktaš prošao dalje.

Te kritike bile su česte tokom prethodnih godina, jer je Lovren mnogo puta bio najslabija karika, neki ga smatraju najgorim štoperom Liverpula u istoriji, a poslije poraza 4:1 od Totenhema u oktobru 2017. dobio je i nadimak "Mister Bin".

Lovren je tada bio direktan krivac za prva dva gola, pa je izveden iz igre posle pola sata.

"Da sam kod prva dva gola čuvao Harija Kejna, uspeo bih. Lovren nije i zato je zamenjen", rekao je tada Jirgen Klop.

Izvor: screenshot

Tokom pandemije korona virusa, Hrvat se čak "lično" obratio Bilu Gejtsu na Instagramu i poručio mu:

"Gotovo je, Bile. Narod nije slep", stavljajući se na stranu onih koji veruju da jedan od najbogatijih ljudi na svetu stoji iza zaraze COVID-19, a sve sa namerom da u budućnosti "čipuje" ljudski rod.

Iako je Lovren navikao na kritike, koje je, kako je priznao u jednom intervjuu, trpeo još od školskih dana, neke od njih nisu bile nimalo bezazlene.

Upravo posle tog teškog poraza od Totenhema preko Instagrama suočio se sa pretnjama smrću.

Čak i nakon ubedljivih pobeda Lovren je znao biti predmet podsmijeha i to od svojih saigrača. Tako ga je Džejms Milner ismevao zbog smešnog pada u šesnaestercu protivnika u pobedi 4:1 nad Kardifom u oktobru 2018.

Sve to ipak ne dotiče mnogo hrvatskog defanzivca.

"Moj najveći kritičar sam ja... Kada pogrešim - ne pričam ni sa kim po nekoliko dana, to sam ja. Tako samog sebe kaznim", otkrio je Lovren za "Skaj sports" kako se nosi sa pritiskom i dodao:

"Briga me šta drugi misle. Važno je šta misli menadžer, jer je on moj šef. Pozitivan je i to mi govori da sam jedan od najboljih defanzivaca u Premijer ligi".

Pitanje je da li bi Lovren danas ponovio ovu rečenicu izgovorenu pre skoro dve godine, ali Klop i dalje veruje u njega, iako su mnogi videli interesovanje ruskog Zenita kao idealnu priliku da se reše "kiks-igrača".

"Dejan je odigrao neke sjajne mečeve, on je jako važan deo ekipe. Imamo četiri štopera, a iako igramo sa dva, potrebna su nam sva četiri.  On ima vrlo važnu ulogu. Igrao je u finalu Lige šampiona i mnogo velikih utakmica, on je vrlo pouzdan igrač", rekao je Klop za defanzivca koji je ove sezone odigrao samo 15 utakmica, što zbog povreda, što zbog dobre forme Džoa Gomeza.

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Catherine Ivill

Lovrenu je ostalo još 12 meseci ugovora, a Klop je dao prilično jasan znak da će Liverpul aktivirati klauzulu o jednogodišnjem produženju.

"Tu je i njegovo iskustvo. Otkako sam došao Dejan je uvijek tu, u ekipi ili uz ekipu, nema ga samo kada je povređen. Nikada nije bilo reči o bilo čemu drugom, nikada nismo imali bilo kakav problem. Nemamo o čemu raspravljati u javnosti u vezi sa njegovim ugovorom. Situacija je apsolutno čista – Dejan je igrač Liverpula i treba nam", poručio je Klop.

Tagovi