Fudbal

Au, kakav KIKS na Old Trafordu: Junajted ispustio pobedu i TREĆE mesto!

Autori mondo.me Vladimir Sukdolak

Mančester junajted bio je na korak od šeste uzastopne pobede i proboja na treće mesto Premijer lige...

Izvor: Dave Thompson/Pool AP

Liverpul je prvi, Mančester siti drugi...

I to se do kraja Premijer lige neće menjati. Ali, borba za treće i četvrto mesto biće paklena u naredna tri kola, jer za dva mesta koja vode u Ligu šampiona konkurišu čak četiri tima.

Čelsi je najbliži i to najviše zahvaljujući kiksu Mančester junajteda, koji je do sedmog minuta sudijske nadoknade vodio protiv Sautemptona na Old Trafordu, a onda prmio gol - 2:2 (2:1)!

Posle pogotka gostiju, nije bilo vremena za bilo kakvu promenu...

"Crveni đavoli" igraju fantastično od kada je nastavljena Premijer liga posle prekida usled pandemije korona virusa. Junajted je prvo odigrao nerešeno u Londonu protiv Totenhema (1:1), a onda vezao čak pet pobeda. Za šestu u nizu nije imao sreće! Iako je sve izgledalo da će Junajted na treće mesto posle trijumfa nad Sautempton, primio je gol bukvalno u poslednjoj sekundi, a strelac je bio Mišel Obafemi, koji se sjajno snašao posle kornera.

Ekipa sa Old Traforda nakon 35 odigranih kola ima 59 bodova, koliko i Lester, s kojim deli četvrto mesto...

Duel protiv Sauteptona nije krenuo najbolje za tim Ole Gunara Solskjera. Odbrana Junateda loše je reagovala, a Stjuart Armstrong postigao gol u 12. minutu.

Međutim, prednost gostiju nije potrajala...

Za samo tri minuta Rašford i Marsijal su preokrenuli rezultat. Prvo je Francuz pored dvojice protivničkih igrača proigrao mladog engleskog napadača, koji je uspeo iskosa sa leve strane da pogodi suprotan ugao, a već u 23, bilo je 2:1.

Veoma lepo se Antoni Marsijal sjurio u protivnički kazneni prostor i jakim udarcem sa 13-14 metara zakucao loptu pod prečku.

U nastavku utrakmice golova nije bilo sve do samog finiša. Nemanja Matuć odigrao je svih 90 minuta.

TABELA: Liverpul 93, Mančester siti 72, Čelsi 60, Lester 59, Mančester junajted 59, Vulverhempton 55, Šefild junajted 54, Totenhem 52, Arsenal 50, Barnli 50, Everton 45, Sautempton 45, Njukasl 43, Kristal Palas 43, Brajton 36, Vest Hem 34, Votford 34, Bornmut 31, Aston Vila 30, Norič 21.