NEMA POBEDE

Nikoliću se DRMA Liga šampiona: Novi kiks, CSKA i Krasnodar ozbiljno prete!

Autor Nebojša Marković

Lokomotiva iz Moskve ponovo nije uspela da stigne do trijumfa.

Izvor: MN Press

Lokomotiva Marka Nikolića i dalje zastajkuje i ne uspeva da se kreće brzinom koja je potrebna da bi se plasirala u Ligu šampiona. Moskovljani su "vezali" četvrti nerešen rezultat i tako nastavili seriju loših rezultata.

LOKOMOTIVA MOSKVA - UFA 1:1 (0:1)
/Farfan 81 - Fomin pen. 39/

Sve je počelo izvanredno po srpskog trenera na klupi Lokomotive, sa dve pobede na dolasku u Premijer ligu, ali od tada već četvrtu utakmicu zaredom nema pobede.

Nema ni poraza, istina, ali nova dva ispuštena boda na domaćem terenu boleće Lokomotivu u njihovoj borbi za drugo mesto na tabeli, koje direktno vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Pričao je Marko Nikolić da je njegovom timu problem realizacija i da je neophodno da bolje završavaju akcije ne bi li postizali dovoljno golova. I to je ponovo bio slučaj, pošto je Lokomotiva ostala na samo jednom meču u kojem postigla dva ili više golova (pobeda nad Rubinom 2:0) od Nikolićevog dolaska na klupu.

Sada se isprečila Ufa. Gosti su poveli u finišu prvog poluvremena iz penala, da bi Džeferson Farfan bio spasilac domaćeg tima devet minuta pre kraja meča.

Imali su domaći inicijativu, čak 22 šuta ka golu Ufe, ali nije vredelo. Lokomotiva sada na drugom mestu ima 51 bod, pet bodova manje ima CSKA, ali i zaostali meč kojim bi mogli da priđu na samo dva boda.

Još važniji u ovoj priči je Krasnodar, koji "kaska" tačno šest bodova za Lokomotivom, ali imaju i dva meča zaostatka posle kojih bi mogli da se izjednače sa Nikolićevom ekipom.

Za Lokomotivu su do kraja sezone preostala još samo dva meča u kojima će pokušati da overe plasman u grupnu fazu Lige šampiona - protiv CSKA u velikom derbiju Moskve i na gostovanju Uralu u Jekaterinburgu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.