Loši su

Tri poraza u nizu: Laciju sada ''visi'' drugo mesto!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Preokret Sasuola u Rimu za Laciov treći uzastopni poraz u Seriji A.

Izvor: Gulliver/Getty images, Marco Rosi

Lacio je u ozbiljnoj krizi, to se slobodno može reći!

Posle dva vezana poraza u Seriji A od Milana i Lećea, rimski tim je u subotu imao imperativ pobede ne samo zbog izgubljene trke za "skudetom" već i što mu "visi" druga pozicija na tabeli od Atalante, ali je potpuno razočarao.

Sasuolo je na rimskom "Olimpiku" očitao fudbalsku lekciju Laciju i kad je reč po prikazanoj igri, ali i rezultatu upisavši četvrti uzastopni trijumf!

LACIO - SASUOLO 1:2 (1:0)

Domaćin je srećno poveo golom Luisa Alberta u 33. minutu, početkom drugog poluvremena izjednačio je Đakomo Raspadori, da bi u sudijskoj nadoknadi Frančesko Kaputo pogodio za preokret i veliku pobedu gostiju iz Ređo Emilije, prvu posle četiri godine!

Meč na "Olimpiku" bio je i svojevrsni duel reprezentativaca Srbije Sergeja Milinkovića Savića i Filipa Đuričića na sredini terena, srpski "orlovi" su zajedno zamenjeni u 67. minutu, ali je Đuričić razumljivo mnogo zadovoljniji napustio "Olimpiko".

Sredinom prvog dela srpski reprezentativac iz Sasuola Filip Đuričić majstorski je uradio sve sam, ali je prečka spasila "nebesko-plave", da bi potom na drugoj strani napadač Lacija Luis Alberto neometan šutirao sa desetak metara preko gola.

Ipak, ono što je propustio, Španac je nadoknadio u 33. minutu više sretno nego spretno.

Po desnoj strani je prošao Manuel Lacari i centrirao u kazneni prostor, Manuel Lokateli je u nameri da otkoni opasnost pogodio Luisa Alberta i lopta se odbila iza leđa golmana Sasuola - 1:0.

Početkom nastavka, tim iz Ređo Emilije je stigao do izjednačenja nakon što je Frančesko Kaputo lepo uposlio Raspadorija, koji je rutinski savladao Tomasa Strakošu.

U 60. minutu Sasuolo je propustio veliku šansu  da preokrene rezultat nakon udarca Melta Muldura, potom je u prilici bio i Đuričić, koji je oboren u kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na penal uprkos protestima gostujućih igrača.

Do samog kraja nije bilo stopostotnih šansi do sudijske nadoknade kada je pala i konačna odluka o pobedniku.

Nakon kornera i gužve, lopta je stigla do Đanmarka Ferarija, koji je centrirao u šesnaesterac, a Frančesko Kaputo je sve ispratio na drugoj stativi i glavom ubacio loptu u mrežu.

SERIJA A, 32. KOLO

Lacio - Sasuolo 1:2 (1:0)
/Luis Alberto 33 - Raspadori 52, Kaputo 90+2/

Breša - Roma (19.30)
Juventus - Atalanta (21.45)

Nedelja

Đenova - SPAL (17.15)
Kaljari - Leće (19.30)
Fiorentina - Verona
Parma - Bolonja
Udineze - Sampdorija
Napoli - Milan (21.45)

Ponedeljak

Inter - Torino (21.45)


TABELA: Juventus 75, Lacio (+1) 68, Atalanta 66, Inter 65, Roma 51, Napoli 51, Milan 49, Sasuolo (+1) 46, Verona 43, Bolonja 41, Kaljari 40, Parma 40, Fiorentina 35, Udineze 35, Torino 34, Sampdorija 32, Leće 28, Đenova 27, Breša 21, SPAL 19.

Tagovi