Fudbal

Budućnost bez stranaca

Autor mondo.me

Novi šampion Crne Gore nije produžio ugovor igračima koji nisu zadovoljili stručni štab i sportski sektor

Izvor: MONDO

Fudbalski klub Budućnost je u samoizolaciji zbog korona virusa, ali to ne utiče na upravu šampiona za sezonu 2019/2020. koja radi na dolasku i odlasku fudbalera. I ono što je za sada sigurno je to da su “plavi” otpustili sve strance.

Tačnije, igračima je istekao ugovor, a nisu se pokazali dovoljno dobrim da bi im bila produžena saradnja…

Tako su klub napustili Igor Bašić, Aleksa Vidić, Nikola Đurić, Nikola Vukajlović i Dušan Stojiljković koji je od svih njih dao najveći doprinos osvajanju trofeja - prošle godine Kupi, sada tituli. Međutim, u taboru plavih je odlučeno da im nije potreban.

Saradnja sa “plavima” za dvadesetak dana ističe ofanzivcu Vasku Kaleziću, a ovih dana treba da bude riješen status napadača Aleksandra Vujačića, kojem je takođe istekao ugovor. Odlazak je najavio desni bek Miloš Vučić, dok se u slučaju Periše Pešukića pita klub u čijem je vlasništvu - beogradski Partizan.

A kako smo čuli, Budućnost je već dogovorila povratak veziste Velizara Janketića iz Rudara, dolazak štopera Igora Ćukovića takođe iz Pljevalja, te dolazak reprezentativnog beka Zete Nemanje Sekulića. Pored toga, plavi će vratiti sa pozajmica Milana Vukotića (Iskra) i Ivana Bojovića (Titograd).

Pod Goricom ostaju Vladan Adžić, Luka Mirković, Miloš Raičković, Vasilije Terzić, Petar Grbić, Dejan Zarubica i Grk Panajotis Moraitis, sa kojima je obnovljena saradnja.

“Plavi” će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ime protivnika u prvom kolu (18-19. avgust) dobiće na žrijebu koji će biti održan 9. avgusta. Prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se na jednu utakmicu, a domaćin tog duela biće određen žrijebom. “Plej-of” runda igraće se na dva dobijena susreta. Planirano je da grupna faza Lige šampiona u sezone 2020/21. počne 20. oktobra.

Tagovi