Fudbal

Mladi sudija izbacio Sinišu Mihajlovića sa "ukletog" stadiona

Autori mondo.me Nikola Janković

Njegovom lekarskom timu svakako se neće svideti snimak kratkog izliva besa iz finiša utakmice sa Sasuolom, ali realno nije bilo očekivano da će se Miha bilo kada menjati - naročito ne kada je u pitanju temperament.

Izvor: Marco Luzzani/Guliver/Getty Images

Bilo je jasno Siniši Mihajloviću u kom smeru ide večerašnji "Derbi Ređo Emilije" i pre tog 82. minuta.

Ni četiri izmene do tada nisu bile dovoljne da se troma ekipa trgne i zaigra kako je uglavnom igrala protiv lokalnog rivala u poslednjih pet sezona, ostalo mu je samo da izvede stari jugoslovenski trenerski trik - da sam "zapali" vatru koja je "dimila" od prvog minuta meča.

Njegovom lekarskom timu svakako se neće svideti snimak kratkog izliva besa iz finiša utakmice sa Sasuolom, ali realno nije bilo očekivano da će se Miha bilo kada menjati - naročito ne kada je u pitanju temperament.

Nedovoljno iskusni sudija Frančesko Forno (36) reagovao je na preoštar protest temperamentnog Srbina onako kako pravila nalažu i udaljio ga sa terena, što je Miha verovatno i želeo, ali... Za preokret nije bilo ni dovoljno vremena, ni dovoljno raspoloženih igrača.

Musa Barou uspeo je samo da ublaži drugi poraz crveno-plavih u derbiju ove sezone, nakon što zeleno-crni nisu imali pobedu pune četiri: Bolonja - Sasuolo 1:2 (0:0).

Prvi poraz Bolonje, posle sedam osvojenih bodova u tri kola, "potpisao" je razigrani Lukaš Haraslin, asistent za gol "večnog" Domenka Berardija u 41. i strelac vodećeg pogotka za goste u 57. minutu.

Bila je ovo peta uzastopna utakmica Mihajlovićevog tima bez pobede na "Renato dal'Ari" , na kojoj je Bolonja pre i posle pauze zbog pandemije osvojila dva od mogućih 15 bodova. Poslednji put kao domaćini radovali su se još 1. februara, kada su jedva savladali "davljenika" Brešu (2:1).

Izvor: Guliver, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Sedmostruki šampion Italije ove sezone sakupio je više bodova na strani (23), nego kod kuće (18), o čemu svedoče i rezultati u poslednjih sedam rundi - pobede nad Interom i Sampdorijom u gostima i remi u Kaljariju, a porazi od Sasuola, Juventusa i Đenove kod kuće, uz remi sa Udinezeom.

Pročitaje sve rezultate, strelce i tabelu 31. runde, koja je otvorena sinoć porazima rivala u borbi za titulu - Lacija i Juventusa.

Ranije večeras, četvrti najtrofejniji italijanski klub - sa dva "skudeta" više od Bolonje - nastavio je ponor ka Seriji B naredne jeseni.