Fudbal

Protesti i u ZAGREBU: BBB po običaju teraju Mamića!

Autori mondo.me mondo.ba, agencije

Navijači Dinama ne žele brata Zdravka Mamića na trenerskoj klupi

Izvor: MN Press

Više stotina navijača zagrebačkog Dinama, "Bad Blue Boysa", okupilo se u sredu uveče na mirnom protestu ispod zapadne tribine stadiona Maksimir, a glavni razlog okupljanja je - povratak Zorana Mamića na klupu novog-starog šampiona Hrvatske.

Okupljanje nije bilo prijavljeno policiji, ali su se pred pripadnicima navijačke grupe "modrih" pojavili kordoni interventne policije koja je navijačima onemogućila eventualni ulazak u prostor stadiona.

Protest je počeo okupljanjem navijača oko 18 sati na ulazu u Maksimirski park, odakle se grupa od oko 200 navijača preselila pred službeni ulaz na stadion, gde su već bile raspoređeni policijski kordoni koji su bili spremni na intervenciju u slučaju izbijanja incidenta.

Navijači su, međutim, mirno, bez skandiranja čekali pred službenim ulazom i tražili sastanak s predstavnicima Uprave kluba kako bi im iskazali nezadovoljstvo povratkom na trenersku klupu Zorana Mamića.

Podsećamo, brat Zdravka Mamića je nepravosnažno osuđen na četiri godine i 11 meseci zatvora zbog učešća u izvlačenju višemilionskih iznosa iz Dinama. Pored toga, nezadovoljni su i opštim stanjem u prvoj ekipi nakon što je Nenad Bjelica smenjen sa pozicije prvog trenera.

Sedam predstavnika BBB pušteno je u klupske prostorije nešto pre 19 časova, a pola sata kasnije, navijači su se mirno i bez ikakvih incidenata premestili na stepenište na Maksimirskoj ulici.

Pollicijske snage su i dalje osiguravale prostor oko službenog ulaza na stadion, ali potrebe za daljom reakcijom nije bilo.

Tagovi