Fudbal

"Kanibalu" iz Lacija stigla kazna za ugriz rivala

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Luis Suarez bi bio ponosan

Izvor: Paolo Bruno/Getty Images Europe

Fudbaleri Lacija poklekli su sinoć na gostovanju "davljeniku" Lećeu 2:1, a utakmicu je obeležio nesportski potez Patrika, španskog defanzivca u dresu "nebeskoplavih".

Naime, Španac je u trećem minutu sudijske nadoknade prilikom jednog duela UGRIZAO za ruku Đulija Donatija. Naravno, odmah je dobio crveni karton, a danas je stigla i kazna.

Patrik će zbog divljačkog poteza propustiti čak četiri utakmice, tako da Simone Inzagi neće moći da računa na njega za duele sa Sasuolom, Udinezeom, Juventusom i Kaljarijem.

"Ništa mi nije uradio, izvinio mi se nakon toga, tako da Disciplinska komisija to treba da ima na umu. I ja sam prilično emotivan na utakmicama, pa mi je jasno zašto je to Patrik uradio", pokušao je Italijan da utiče na odlukuitalijanskih fudbalskih disciplinaca, ali nije uspeo u svojoj namjeri.

Podsetimo, taj kiks Lacija propustio je da kazni Juventus, koji bi trijumfom nad Milanom na San Siru odmakao ekipi iz Rima na dvocifrenu bodovnu razliku.

Delovalo je nakon 53 minuta da će tako i biti jer je na semaforu bio ispisan rezultat 0:2, ali je Milan za samo 18 minuta postigao četiri gola i došao do zlata vrednog trijumfa u borbi za nastup na evropskoj sceni.

Tagovi