UOPŠTE NE IGRA

Jokan ga lansirao u orbitu, kod Murinja će se šetati po pozajmicama?

Autor Nebojša Marković

U ponedeljak za meč protiv Evertona nije bio ni u protokolu.

Izvor: Guliver/Getty images/Dan Istitene, Dan Istitene/Getty Images Europe

Njegovu karijeru pre pune četiri godine u orbitu je lansirao Slaviša Jokanović. Pružio mu šansu da bude standardan igrač u prvom timu Fulama sa 16 godina, ali četiri godine kasnije, situacija više nije tako bajna.

Rajan Sesenjon je obećavao kao jedan od najtalentovanijih mladih engleskih fudbalera, ali sada u Totenhemu ne ide sve po planu.

Sesenjon je pod Jokanovićem igrao sjajno u Čempionšipu, prvi put je dobio priliku da se takmiči u Premijer ligi tik nakon što je napunio 18 godina, da bi prošlog leta prešao u Totenhem.

Bio je to transfer vredan 25.000.000 funti, ali od nastavka sezone, Sesenjon nije odigrao ni minut u timu "pevaca". Upisao je ukupno 12 nastupa ove sezone, od čega šest u Premijer ligi. U meču u ponedeljak uveče, nije bio ni u protokolu za meč protv Evertona.

Sada mediji na Ostrvu, pre svih "Telegraf", navode da bi Sesenjon narednu sezonu mogao da provede negde na pozajmici.


U Totenhemu nisu odustali od njega, ali navodi se da je njihov stav da će 20-godišnjak najbolje napredovati ako negde drugde bude imao redovnu minutažu.

Sesenjon je ove sezone u prvoj postavi počeo tek četiri meča, dok je u protokolu za meč protiv Evertona svoje mesto dobio malo poznati levi bek Denis Sirkin, Sesenjonov konkurent na toj poziciji.


Tagovi