Fudbal

Sat otkucava za Barsu - mora DANAS da odluči šta će s Lautarom!

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Izlazna klauzula ističe danas, kakvi su planovi Barselone?

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Alex Caparros

111 miliona evra – toliko glasi izlazna klauzula koju bilo koji zainteresovani klub treba da aktivira ako želi da dovede Lautara Martineza, i ona ističe danas!

U prethodnih nekoliko meseci, situacija oko argentinskog napadača i potencijalnog transfera u Barselonu punila je novinske redove širom sveta, odnosno "kombinacije" da se situacija završi.

"Blaugrana" je tražila načine da izbegne plaćanje ove "obaveze", pa je klubu sa Meace u jednom trenutku nudila 90 miliona evra i dva igrača – Artura Vidala i Nelsona Semeda.

Na tu opciju tehnički direktor "nerazura" Đuzepe "Bepe" Marota nije pristao, već im je lukavo, znajući sa kakvim se problemima Barsa suočava u napadu, poručio da može da vodi Lautara za ponuđenu cifru i Vidala – ali i da u suprotnom smeru na pozajmicu mora da krene Antoan Grizman.

Marota se tada prilično "poigrao" sa zainteresovanom stranom, znajući za povrede Luisa Suareza i Usmana Dembelea, ali i proces Grizmanovog prilagođavanja.

Barselona, međutim, nastavlja da prati situaciju kad je u pitanju angažovanje igrača kojem ugovor sa Interom ističe krajem juna 2023. godine, ali je, prema navodima italijanskih medija, u ovom trenutku izglednija opcija ostanka na Nou Kampu.

Martinez je, inače, u Inter stigao u leto 2018. godine, a na dosadašnje 72 utakmice postigao je 26 golova.

Tagovi