Da li može?

ULTIMATUM strategu Rome: Ili bodovi pod hitno ili otkaz!

Autor Vladimir Sukdolak

Italijanski mediji navode da su sledeće dve utakmice prelomne za sudbinu Paula Fonseke na klupi Rimljana

Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Fudbaleri Rome u naredna dva kola Serije A dočekuju Parmu i gostuju "davljeniku" Breši, a upravo od ta dva meča zavisi sudbina sadašnjeg trenera "vučice" Paula Fonseke!

Prema navodima lista "Korijere delo sport", pred Portugalca je postavljen ultimatum da ODMAH preokrene stvari u rezultatskom smislu nakon tri vezana poraza ili će se, u suprotnom, suočiti sa otkazom pre kraja takmičarske sezone.

 U prvoj utakmici po povratku fudbala na Apenine, tim sa Olimpika je savladao Sampdoriju (2:1) kojom komanduje Fonsekin prethodnik na klupi Rome Klaudio Ranijeri.

Nakon toga su, međutim, upisana tri neuspeha – protiv Milana, Udinezea i Napolija, uz samo jedan postignut gol i šest primljenih, što je bilo dovoljno rukovodstvu Rome da zapreti nekadašnjem treneru Porta, Brage i Šahtjora.

Kad se sve sumira, Roma je trenutno na petom mestu sa 48 bodova, koliko ima i šestoplasirani Napoli, petu poziciju cilja i Milan koji je sedmi sa 42 boda, dok mesto na evropskoj sceni traže i Verona (42 boda) i Bolonja (41 bod), tako da može da se kaže da je mesto Rimljana u UEFA takmičenjima za narednu sezonu ugroženo.

Ukoliko Portugalac ne uspe da se izbori sa pritiskom i bude smenjen, kao potencijalne zamene spominju se treneri koji su u ovom trenutku na spisku nezaposlenih.

To su Lućano Spaleti, koji je bez kluba otkako se na kraju prošle sezone rastao sa Interom, Maurisio Poketino, koji odmara nakon novembarskog rastanka sa Totenhemom, ali i Masimilijano Alegri, koji je u izjavi za italijanske medije istakao da je "napunio baterije" posle jednogodišnje pauze nakon rastanka sa Juventusom.


Tagovi