Fudbal

NEMAC se javio – DOLAZI: Za legendu Milana NEMA MESTA?

Autori mondo.me Vladimir Sukdolak

Mediji u Italiji javljaju da su na "San Siru" već napravljene promene.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ralf Rangnik je novi trener Milana!

Sedmostruki prvak Evrope doneo je odluku da promeni nešto u svojoj strategiji povratka na staze uspeha i slave, a kao rešenje nametnuo im se nemački stručnjak.

Prekaljeni 62-godišnji trener prošao je sito i rešeto u Bundesligi, vodio je više klubova, a dodatno se proslavio poslednjih godina na klupi Red Bul Lajpciga, s kojima je u Evropi i Nemačkoj beležio sjajne rezultate.

U četiri godine dva puta je vodio omraženi klub iz Istočne Nemačke, a definitivno se oprostio pre godinu dana, kada ga je na klupi zamenio Julijan Nagasmajn.

Sa Štutgartom je 2000. osvojio Intertoto kup, Ulm je vodio do titule tri godine ranije u Regionalnoj ligi Jug, Hanover je doveo do titule prvaka "Cvajte" 2002, a najviše uspeha imao je kao trener Šalkea, osvojivši Kup i Superkup Nemačke 2011.

Njegov dolazak u Milano izazvaće potrese i verovatno ljutnju kod mnogih navijača "rosonera", jer on ujedno znači i najverovatniji odlazak Paola Maldinija sa mesta sportskog direktora.

Rangniku je obećana funkcija menadžera, odnosno da pored uloge trenera vodi i računa o igračkom kadru, pojačanjima i fudbalerima koje treba prodati, što praktično znači da legenda "rosonera" ostaje bez posla u sportskom sektoru.

Pominje se čak da će Nemac voditi računa i o medicinskom osoblju!?

Izvršni direktor Milana Ivan Gazisis je već obavestio Maldinija o dolasku Rangnika i ponudio mu ulogu ambasadora kluba, jer legendarni štoper nije bio saglasan sa idejom da na klupu sedne nemački trener.

Tagovi