Fudbal

Gvardiola jači od UEFA: Taman su smislili kako, Mančester siti NEĆE!

Autori mondo.me Nikola Janković

U toku je "rušenje" odluke o odigravanju završnice Lige šampiona u Portugaliji.

Izvor: Guliver, Pool/Getty Images Europe

UEFA je taman, nekako, uspela da re-organizuje završnicu Lige šampiona iz sezone 2019/20 i preseli kompletno takmičenje u Portugaliju, ALI…

Izgleda da neće moći tako.

Madridski "As" piše da je Mančester siti predvodio grupu klubova koji su izričito tražili da neodigrani revanš mečevi osmine finala budu održani u gradovima u kojima je trebalo. Pepa Gvardiolu, navodno, nije opustila rutinska pobeda od 1:3 u Madridu i ne pomišlja da potceni Real.

"As" navodi da postoji struja u UEFA koja je spremna da "popusti" i, uprkos tome što su određeni i gradovi u kojima će biti odigrana četiri preostala revanša osmine finala, koriguje uveliko donetu odluku.

To bi, konkretno, značilo da će 7. i 8. avgusta Mančester siti dočekati Real na "Etihadu", Bajern ugostiti Čelsi u Minhenu posle pobede od 0:3 u Londonu, Juventus dobiti priliku da "juri" pobedu Liona od 1:0 u tišini svog stadiona u Torinu, a Barselona i Napoli odlučivati o četvrfinalisti na sred "Nou Kampa", posle neizvesnih 1:1 u Italiji.

Na sva četiri stadiona igraju se, redovno, utakmice Premijer lige, Bundeslige i Serije A, zbog čega UEFA nema dovoljno argumenata da odbije inicijativu Mančester sitija.

"As" dodaje da su svi klubovi složni oko toga da ostatak "nokaut" faze, četvrtfinela (12, 13, 14. i 15. avgust), polufinala (18. i 19. avgust) i "tiho" finale (23. avgust), kompletno bude odigran u Portugaliji, zemlji u kojoj je zabeleženo skoro 45.000 slučajeva zaraze korona virusom.