JAK JE KAO KONJ!

On je NAJJAČI fudbaler na svetu i ne diže tegove: Evo odakle mi mišići!

Autor Milutin Vujičić

Naravno, ako verujete na reč Adami Traoreu...

Izvor: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Jedan od najupečatljivjih fudbalera Premijer lige svakako je Adama Traore.

Sjajni ofanzivac Vulverhemptona je "noćna mora" za svakog odbrambenog igrača na Ostrvu. Ne samo da je izuzetno brz i vešt dribler (statistika kaže najbolji), nego je Traore i nezgodan za čuvanje pošto je i neverovatno jak.

Njegova snaga verovatno ne može možda da se poredi sa "teškašima" štoperima ili napadačima, ali Traore sigurno ima najveće mišiće ruku u Premijer ligi, ako ne i u fudbalu.

Uz to, ekstremno je jak u nogama i stomaku, pa su njegovi prodori tako nezadrživi, ima nisko težište i defanzivcima je teško da ga "izguraju", kako znaju sa nekim krilima koji su "pero laka kategorija", pa to Traorea uči unikatom svetskog fudbala.

Svojim izgledom više podseća na "raning beka" američkog fudbala, pa tako i ne čudi da je imao čak i poziv da se oproba u NFL, međutim "soker" mu je mnogo draži.

Traore je rođen 1996. godine u okolini Barselone, za koju je i počeo da igra fudbal i delovao je veoma perspektivno u mlađim kategorijama, ali su mu zamerali baš da nije dovoljno jak. U to vreme bio je daleko "vižljastiji" i nedovoljno "izvajan", međutim tada je bio samo tinejdžer.

Izvor: Guliver/David Ramos/Getty Images

Odlazak na Ostrvo, i predznanje da je tek tamo neophodna snaga da biste uspeli, verovatno su ga naterali da se više okrene teretani.

Međutim, ako je verovati Traoreru - on čak i ne radi ruke u teretani!?

Nije da su se "nabudžile" preko noći, ali ima objašnjenje u koje možete da verujete, a i ne morate...

"Moj trening? Verovali ili ne, ali uopšte ne dižem tegove. Znam da je teško verovati, ali uopšte ne dižem tekove. To je sve genetski. Vežbam, ali vrlo brzo dobijam masu", kazao je Adama Traore u intervjuu za španski list "La Sexta".

Adama Traore je iz dana u dan sve "krupniji" i videćemo da li će mu to u budućnosti pomoći ili odmoći da nastavi svoj fudbalski razvoj.

Izvor: Guliver/Ross Kinnaird/Getty Images

Do sada je u karijeri nastupao kratko za Barselonu, potom Aston Vilu i Midlsbro, dok je od 2018. član Vulverhemptona koji veruje da će ga dobro naplatiti, pošto se bogatiji klubovi interesuju za njega, pominjao se Arsenal prethodnih meseci.

Traore je ove sezone odigrao 47 mečeva za Vulvse i zabeležio šest golova i 12 asistencija, a sigurno da bi bio još bolji kada bi popravio završnicu i "odluke" u finalnoj trećini terena.

To neće moći u teretani...

Tagovi