Prejaki su!

Osam u nizu: Neprepoznatljiva Atalanta, ali poklonu se ne gleda u zube!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Navikli smo na prave fudbalske spektakle kada na teren izađu fudbaleri iz Bergama, ali ovaj put nisu bili (previše) efikasni na gostovanju Kaljariju.

Izvor: Gulvier/Getty Images/Enrico Locci/Stringer

Prvi put od 20. januara izabranici Đampjera Gasperinija rivalu nisu uspeli da zatresu mrežu više od jednom.

Ipak, večeras je i taj jedan pogodak bio dovoljan za slavlje protiv Kaljarija na Sardiniji, a postigao ga je Luis Murijel, sa "bele tačke".

KALJARI - ATALANTA 0:1 (0:1)

Domaći su na početku pretili, čak je poništen spektakularan gol Đovanija Simeonea, možda i neopravdano, zbog zaista blagog kontakta lopte i ruke, a onda je sve krenulo nizbrdo za Kaljari.

Prvo je Murijel pogodio stativu, a nedugo zatim dosuđen je kazneni udarac za goste, koji je Kolumbijac pretvorio u vođstvo.

Prethodno je neiskusni, 19-godišnji Andrea Karboni skrivio prekršaj za jedanaesterac, te pritom zaradio drugi žuti karton, automatski i put u svlačionicu.

TRI PENALA

Fiorentina je upisala gostujući trijumf protiv Parme 2:1, a sve tri gola postignuta su sa "kreča". Erik Pulgar dva puta bio je precizan za goste iz Firence, dok je Juraj Kucka samo uspio da ublaži poraz domaćih.

Srušio je Ruslana Malinovskog u svom šesnaestercu, pa je tim sa "Sardenja Arene" 65 minuta igrao sa igračem manje.

Ni nakon vodećeg gola nije viđena prepoznatljiva igra Atalante.

Kao da je umor stigao momke iz Bergama, koji su ubedljivo najefikasniji tim u prvenstvu. Večerašnji gol bio im je 83. u sezoni!

Gasperini je meč počeo bez glavnih zvezda, Papua Gomeza, Duvana Zapate i Josipa Iličića, koji su odigrali poslednjih pola sata, ali ni njihov ulazak nije promenio mnogo stvari na terenu.

Ipak, zabiežena je osma uzastopna pobeda u Seriji A, čime je Atalanta iskoristila današnji kiks Intera i prišla "nerazurima" samo na bod zaostatka.

Naruku im je išao i poraz Lacija, tako da sada ni druga pozicija nije nedostižna. Rimljani su trenutno udaljeni pet koraka.

Tagovi