PREVIŠE ILI NE?

VUNDERKIND zaludio Čelsi: Prodaće i šestoricu, samo da ga kupe!

Autor Milutin Vujičić

Žele ga po svaku cijenu...

Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images Europe

Čelsi je već dogovorio dva transfera kako bi napravio dodatni iskorak u narednoj takmičarskoj sezoni.

Dogovoreno je da na Stamford bridž dođu Hakim Ziješ (Ajaks) i Timo Verner (RB Lajpcig), a "plavci" ni po koju cijenu ne žele da odustanu od dovođenja zvijezde Bajera iz Leverkuzena - "vunderkinda" Kaija Haverca.

A koliko su uporni u tome, dovoljno govori informacija da su spremni da prodaju ČAK ŠESTORICU fudbalera kako bi u Njemačku poslali ponudu koja bi zadovoljila rukovodstvo "farmaceuta"!

Naime, prema pisanjima britanskih medija, Čelsi je spreman da na transfer-listu stavi Markosa Alonsa, Mičija Bačuaija, Tiemuea Bakajoka, Kenedija, Danija Drinkvotera i Emersona Palmierija kako bi prikupio dovoljno novca da na adresu kluba iz Leverkuzena pošalje izdašnu finansijsku ponudu.

"Imamo mi svoje ideje, znamo šta i koliko Haverc može", rekao je ovim povodom Rudi Feler, proslavljeni njemački fudbaler, a sada jedan od članova najužeg rukovodstva Bajera.

"Iskren da budem, nadam se da će da ostane kod nas bar još jednu sezonu. Međutim, postoji dogovor: ako stigne ponuda koja bi nam odgovarala, može da ide i ovog ljeta."

Haverc je ove sezone u dresu Bajera postigao 17 golova, a poslednji sinoć, kada je iz jedanaesterca ublažio poraz svog tima u finalu Kupa Njemačke (2:4) protiv Bajerna.

Havercova sudbina među "farmaceutima" mogla bi u veliko mjeri da zavisi i od toga da li će Bajer u narednoj sezoni igrati u Ligi šampiona ili ne.

Kroz Bundesligu nisu izborili to pravo, a još uvijek ostaje mogućnost osvajanja Lige Evrope i sticanja vize za evropsku fudbalsku elitu.

Sa druge strane, Čelsi je po tom pitanju nešto relaksiraniji.

Odnosno, mnogo više...

Tim Franka Lamparda je nakon nepotpune 33. runde Premijer lige na četvrtom mjestu, a ukoliko žalba Mančester sitija o izbacivanju iz UEFA takmičenja ne urodi plodom (Sud za sportsku arbitražu u Lozani odluku bi trebalo da saopšti 13. jula), onda će i peto mesto biti dovoljno "plavcima" da se na jesen nađu u Ligi šampiona.

Tagovi