ČEKA SE DAN "D"

Pep nešto zna: Siguran sam, Mančester siti će IGRATI u Ligi šampiona!

Autori mondo.me Nebojša Marković

Menadžer "građana" nema dilemu.

Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Premijer liga se polako bliži kraju, ali ni u najbogatijoj ligi sveta se još uvek ne zna koja mesta će voditi u Ligu šampiona.

Razlog za to je suspenzija UEFA za Mančester siti, trenutno drugoplasirani tim lige. Zbog toga bi i peto mesto moglo da bude dovoljno za plasman u elitno evropsko takmičenje.

Mada, ako čitate izjave Pepa Gvardiole, čini se da od toga nema ništa i da će Mančester siti biti deo Lige šampiona i naredne sezone.

Da li on to zna nešto što mi ne znamo?

UEFA je 14. februara kaznila Siti sa dve godine neigranja u njenim takmičenjima, a "građani" su se žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i čeka se odluka 13. jula o tome kakva je njihova sudbina.

"Spremni smo. Čvrsto verujem i mislim da ćemo imati pravo da igramo Ligu šampiona jer želimo da ostanemo na terenima te dve sledeće sezone", kazao je Gvardiola.

"Tog 13. jula ćemo znati rezultat i nadam se da će svi koji dobijaju platu, igrači i svi ovde moći da nastave da razvijaju klub", dodao je Španac.

Siti se nalazi među timovima koji i dalje mogu da osvoje Ligu šampiona ove sezone, kada se ona bude nastavila u avgustu u Portugalu. Prvu utakmicu protiv Real Madrida u osmini finala su pobedili 2:1, ali i dalje nije poznato tačno mesto odigravanja revanša.