Drugi kiks u nizu

Nije dovoljan ni penal u 99. minutu - ''Zaribala'' Nikolićeva Lokomotiva

Autor Dušan Ninković

Ekipa srpskog trenera Marka Nikolića nije uspela da savlada Soči na svom stadionu.

Izvor: MN Press

Krenuli su dobro, ali sada situacija postaje nešto teža za srpskog trenera. Nekadašnji šef struke u Radu, Vojvodini i Partizanu će imati mnogo posla u Moskvi.

Nakon uvodna dva trijumfa, Lokomotiva je ''vezala'' dva remija, pa joj je sada ugroženo drugo mesto na tabeli, koje je srpski trener nasledio kada je preuzeo tim.

U 26. kolu Premijer lige Rusije Lokomotiva i Soči su u Moskvi odigrali meč bez golova, ali nije moralo da bude tako.

Prvo je VAR tehnologija poništila vodeći pogodak domaćeg tima, još u prvom delu meča, a zatim je u nadoknadi meča poništen i gol Sulejmanova.

Gol iz 30. minuta meča je poništen zbog ofsajda Edera, a isto se desilo i u 92. minutu meča. Ruski reprezentativac je najbolju priliku na meču imao sa bele tačke. Igrao se deveti minut nadoknade kada je Mirančuk izveo najstrožu kaznu. I nije bio precizan.

Nakon velike gužve u kaznenom prostoru dosuđen je penal, a Mirančuk je pogodio levu stativu gola koji je branio Džanaev. Lopta se od okvira gola odbila u polje, a nekoliko centimetara je Lokomotivu delilo od pobede.

Nakon 26 odigranih mečeva Lokomotiva iz Moskve zauzima drugo mesto na tabeli Premijer lige Rusije. Sa 49 osvojenih bodova imaju deset bodova manje od vodećeg Zenita, koji tek treba da odigra meč ovog kola.

Trećeplasirani Krasnodar sada ima priliku da stigne ekipu koji od početka juna predvodi Marko Nikolić. Iako srpski stručnjak nije upisao nijedan poraz u prva četiri meča na klupi ruskog tima, mogao bi uskoro da izgubi drugo mesto na tabeli. Krasnodar ima 45 osvojenih bodova, ali i dve utakmice manje. Prate ih Rostov, CSKA, Spartak, Ufa i Dinamo iz Moskve.

Tagovi