Fudbal

Ako se liga nastavi, Budućnost će biti spremna

Autor mondo.me

Šampion Crne Gore ništa ne prepušta slučaju, već je počeo da kompletira drugi tim, a sada se čeka stav FSCG i NKT-a

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Crnogorsko fudbalsko prvenstvo će se vjerovatno završiti pet kola prije kraja nakon što je korona virus ušao u šampionski sastav Budućnosti, čeka se samo odluka Fudbalskog saveza Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela.

To bi bila logična odluka. I vjerovatno će se uvažiti tabela kakva je sada, a to bi značilo da će pored Budućnosti - koja je ubjedljivi prvak i koja ide u kvalifikacije za Ligu šampiona - Sutjeska, Iskra i Zeta u Evropu, OFK Titograd i Kom u baraž, a Grbalj u Drugu ligu.

Međutim, ukoliko kojim slučajem FSCG odluči da na neki način i u nekom obliku nastavi prvenstvo, Budućnost će uprkos obaveznoj izolaciji od 14 dana (u izolaciji je njih 40 - igrači, stručni štab i adminstracija) biti spremna za nastavak prvenstva, tako se moglo čuti iz plavog kluba tokom današnjeg dana.

Agilna uprava “plavih“ već radi na kompletiranju drugog tima koji bi nastavio da igra u šampionatu ukoliko se prvenstvo nastavi (Budućnost po planu sjutra gostuje Zeti), a to su uglavnom talentovani fudbaleri koji su okaratkerisani kao budućnost Budućnosti i koji će u narednim godinama sigurno biti nosioci podgoričkog tima.

Naš šampion ništa ne prepušta slučaju, ali se sada čekaju odluke iz naše kuće fudbala i od strane NKT-a...

Tagovi