Fudbal

Kraj fudbalske lige!? Čeka se samo odluka

Autor mondo.me

Fudbalski savez Crne Gore će u dogovoru sa NKT vjerovatno okončati sezonu 2019/2020, a to je jedino logično rješenje nakon što je jedan igrač Budućnosti zaražen

Izvor: MONDO

Kompletan sport u Crnoj Gori je stao u prvom talasu korona virusa, samo je fudbalska lopta nastavila da se kotrlja širom malene balkanske ljepotice...

Međutim, ovoga puta je vrijeme za kraj - jedan fudbaler novog prvaka Crne Gore je pozitivan na Kovid-19, a samim tim kompletna Budućnost je otišla u izolaciju 14 dana. Naravno, svi iz podgoričkog tabora su testirani i čekaju se rezultati.

A to, kako Dnevne novine pišu, znači sljedeće: Crnogorska fudbalska liga je završena, neće se igrati nedjeljno 32. kolo, kao ni preostale runde, a kako piše taj podogorički list čeka se samo odluka Nacionalnog koordinacionog tijela.

Jednostavno, postalo je opasno, a prvenstvo bi bilo neregularno ukoliko "plavi" neće igrati tokom narednih 14 dana (tri kola) ili ako bi se na terenu pojavili sa omladincima uprkos tome što su zvanično šampioni za sezonu 2019/20.

Svega toga je svjestan Fudbalski savez Crne Gore kao krovna organizacija, ali i NKT koji iz dana u dan pooštrava mjere, pa se sada čekaju samo odluke - uslijediće u narednih par dana, neke vjerovatno već danas.

Pred FSCG je težak period jer je UEFA rigorozna sa administracijom, crvena kuća fudbala će zasijedati, a Takmičarska komisija će imati presudnu ulogu u odluci ko će u Evropu, ko će obezbijediti opstanak, ko će u baraž, a ko u Drugu ligu Crne Gore.

Papirološki sve mora da bude sređeno pod konac, jer UEFA samo to priznaje, zato će kompletna procedura oko zvaničnog završetka sezone potrajati još koji dan.

Na kraju krajeva, u našem domaćem fudbalu je dosta toga riješeno - Budućnost je šampion, Sutjeska i Iskra sigurni u Evropi, Zeta drži pol poziciju ispred Podgorice i Petrovca (koji su se plasirali u polufinale Kupa), Grbalj je praktično drugoligaš - tako da niko neće imati prostora da se žali, jer je zdravlje svih preče od svega.

Pa i od fudbala.

Dovoljno je znati da su neke mnogo jače i kvalitetnije lige "zaključavale" prvenstva (primjer Francuske i Holandije) uprkos tome što je odigran mnogo manji broj utakmica nego u našem šampionatu.

I upravo će se najveći problem za naše klubove javiti kada budu igrali Evropu - početkom i sredinom avgusta - Budućnost je u samoizolaciji, možda će još neki timovi biti iz naše lige, a bez 14 dana pravog treninga teško da će ispisati neke velike rezultate...

Tagovi