KO JE SAD PA OVAJ?

BUM: Dortmund doveo "novog Sanča" za 23 miliona iz Čempionšipa!

Autor Milutin Vujičić

"BVB" nastavlja da angažuje supertalente…

Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Dortmund će gotovo sigurno ovog leta ostati bez Džejdona Sanča, jednog od najtalentovanijih fudbalera planete, ali je i pre rastanka sa njim doveo potrebnu zamenu!

Nemački mediji bruje da su potrošili 23 miliona evra kako bi doveli još jedno englesko "čudo od deteta". U pitanju je Džud Belingam, fudbaler koji je pre samo nekoliko dana proslavio 17. rođendan, ali je već dugo bio na radaru skauting službe "milionera".

Belingam dolazi iz Birmingema, bio je standardan cele sezone u Čempionšipu, a upotrebljiv je na više pozicija u veznom redu.

Može da igra na mestu centralnog ili ofanzivnog veznog, dok je upotrebljiv i na obe bočne pozicije, što je demonstrirao za Birmingem. I dalje "traži" svoje pravo mesto, pa će na Lusijanu Favru biti da prelomi gde će igrati…

Belingem je postigao četiri gola i asistirao za još tri u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni u fudbalu, a nema sumne da su pred njim još veće stvari.

Dortmund je odavno poznat kao idealna platforma za razvoj mladih fudbalera, pa će biti interesantno videti kako će se na "Vestfalenu" u vrhunske igrače formirati Holand, Rejna, Belingam i mnogi drugi koji "kucaju" na vrata prvog tima.


Tagovi