Fudbal

Miljenović za spas Rudara: Teško je, ali…

Autor mondo.me

Sportski direktor nekadašnjeg šampiona Damir Čakar vodio ekipu kao trener samo dva kola, a zatim se odlučio da to mjesto ustupi iskusnog strategu

Izvor: MONDO/Katarina Drašković

Rudar je našao rješenje za mjesto šefa stručnog štaba do kraja sezone - Aleksandru Miljenoviću je povjeren zadatak da u preostalih pet kola domaćeg prvenstva nekadašnjeg šampiona Crne Gore ostavi iznad zone baraža za opstanak.

Rudar je u silaznoj putanji u “trećem” dijelu sezone, pa je sa četvrtog mjesta skliznuo na sedmo, sa samo četiri boda više od osmoplasiranog Titograda. Bez pobjede je već osam kola.

Ovih dana bili smo veoma angažovani kako bismo riješili pitanje šefa struke. Odmah sam bio svjestan situacije da teško mogu da budem na dvije funkcije u klubu i krenuli smo u potragu za trenerom”, rekao je sportski direktor Damir Čakar za PV portal, a onda je dodao.

Znate da su granice zatvorene i da nema vremena da se čeka, izbor je pao na iskusnog prvoligaškog stručnjaka koji je dva puta osvajao Kup, sa Petrovcem i Titogradom, i bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore”.

Čakar je vodio ekipu na dva meča poslije smjene Edisa Mulalića, a Miljenović koji je prošle sezone sa Lovćenom ispao u Drugu ligu na novoj funkciji debitovaće protiv Iskre, u nedjelju u Pljevljima.

Svjestan sam da je situacija u Rudaru teška. Ekipa je odlično startovala, pružala sjajne partije, ali nakon pauze zbog korona virusa stvari su se okrenule. Spletom okolnosti počele su da se ređaju povrede igrača koji su bili nosioci igre, došlo je do pada i igri i loših rezultata, a na kraju otišao je i Tijago Farija.

Naravno da sam spreman da ponesem teret i da ću pokušati da zajedno sa igračima ostvarimo primarni cilj, a to je opstanak u ligi”, kazao je Miljenović za PV portal.

Osim sa Iskrom, Rudar će do kraja prvenstva igrati kod kuće sa Zetom i Komom, te Podgoricom i Petrovcem u gostima.

Tagovi