"OSTVARIO SAM SAN"

Šta će Mesi reći Pjaniću? "Moj omiljeni klub je SAMO Real Madrid!"

Autor Nebojša Marković

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je novi igrač Barselone.

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Alex Caparros

Miralem Pjanić je novi fudbaler Barselone. On je ostvario svoj san prelaskom u redove šampiona Španije!

Ali nije uvek tako govorio reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Pjanić, koji postaje igrač Katalonaca u transferu vrednom 80.000.000 evra (što je u stvari svojevrsna trampa za Artura Mela koji ide u Juventus za nešto manje novca), istakao je da je ponosan što je postao igrač tako velikog kluba.

"Za mene se ostvario san. Srećan sam i ponosan, ne samo zbog sebe, nego i zbog svojih roditelja, ali i cele Bosne i Hercegovine. Nikad ne zaboravljam odakle sam krenuo. Barselona je jedan od najvećih klubova na svetu, a biti deo ovog kluba je i najveća stepenica u fudbalu za svakog igrača", rekao je Pjanić za sajt FS BiH.

Međutim, mnogi Pjaniću pamte ono što je pričao pre deset godina. On je te 2010. godine dao intervju za slovenačku "Nogomaniju", kada je bio fudbaler Liona. Bilo je to one sezone kada je Lion uspeo da na kraju stigne i do polufinala Lige šampiona, a Pjanić je tom prilikom otkrio koji je njegov omiljeni klub. Pogađate o kojem klubu je reč...

"Igraš za Lion, višegodišnjeg šampiona Francuske i učesnika četvrtfinala Lige šampiona. Imaš li možda još jedan omiljeni klub?", glasilo je pitanje u tom intervjuu.

"Naravno, samo Real Madrid!", bio je Pjanićev odgovor.

Pjanić će ostati u Juventusu do kraja sezone 2019/20, a krajem avgusta ili početkom septembra će se priključiti Barseloni. Za reprezentaciju BiH odigrao je 92 utakmice i postigao 15 golova.