na tankom ledu

Ponoćna poseta Setjenu i ULTIMATUM: Pobeda u derbiju ili OTKAZ!

Autor Pavle Knežević

Zamena je navodno već spremna

Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Trener Barselone Kike Setjen imao je "ponoćnu" posetu vrha kluba, navodno da mu pruže podršku pred večerašnju ključnu utakmicu protiv Atletiko Madrida.

Predsednik Đozep Marija Bartomeu, potpredsednik Havijer Bordas, kao i izvršni direktor Oskar Grau i "tehniko" Erik Abidal posetili su Setjena prema navodima katalonskih medija, koji nagađaju da je trener dobio ultimatum: pobeda nad Atletikom ili otkaz!

Zvanična verzija jeste da je "vrhuška" kluba došla da podrži uzdrmanog trenera nakon što je Barselona ispustila stvari iz svojih ruku i sada zavisi od drugih.

Nezvanično, piše katalonski radio RAC1, vrh Barselone je došao Setjenu na vrata da bi mu rekao da ima samo pet dana i dve utakmice da spasi posao.

Barselona ima dva boda manje i teži raspored od Real Madrida i mora da pobedi u sledeće dve utakmice, jer samo tako može da ostane u trci sa Realom, koji šest kola pre kraja ima bodovni višak, ali i pobedničku seriju, sjajnu atmosferu i trenera sa autoritetom.

Prva od ovih utakmica je večeras od 22 protiv trećeplasiranog Atletika, koji do sada ima samo četiri poraza i tek 23 primljena gola. Pet dana kasnije, Barsa ide u goste Viljarealu, koji je u seriji od pet mečeva bez poraza, od čega četiri poraza i bori se za Ligu šampiona.

Ako Setjen, međutim, večeras bude "bivši", ko bi mogao da ga nasledi?

Katalonski mediji pišu da je i to poznato.

Ekipu bi do kraja sezone mogao da vodi 45-godišnji Fransisko Havijer Garsija Pimijenta, koji je u poslednjih 14 godina vodio mladu i rezervnu ekipu kluba. Nakon što je prije dve godine osvojio juniorsku Ligu šampiona, prešao je u Barselonu B, s kojom igra u španskoj trećoj ligi.

Za seniore je spremao seriju mladih igrača, od Mesija, Fabregasa, Serhija Roberta i Pikea do Fatija.

Pimijenta je rođen u Barseloni. Kao igrač je prošao sve kategorije kluba, tako da dobro zna šta klub znači i kako diše.


Tagovi